Детальний огляд iPhone 14 – все що потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

16 вересня 2022 – це одна з найбільш очікуваних дат для фанатів продуктів компанії Apple. Цього дня офіційно стартує продаж Айфонів 14-го покоління. Варто познайомитися з девайсами в деталях, акцентувавши особливу увагу на їх нововведеннях.

Склад серії

Отже, вирішивши купити цьогорічний iphone 14 , знадобиться визначитися з лінійкою пристроїв:

  • iPhone 14 Pro Max;
  • iPhone 14;
  • iPhone 14 Plus;
  • iPhone 14 Pro.

Загалом у лінійках простежується класична концепція, за винятком того, що модель Mini вже відсутня. Базова модель та модель Про отримають дисплеї з діагоналлю 6,1 дюймів. Моделі Плюс та Про Макс вже будуть укомплектовані екранами розміром 6,7 дюймів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Колірна палітра корпусів

Відтінкова палітра залежатиме від лінійки смартфонів. Наприклад, Айфон 14 та модель у форм-факторі Plus пропонуватимуться у 6 кольорах. Серед них рожевий, синій, білий, чорний, червоний та пурпуровий. У кожному діапазоні аксесуар виглядає презентабельно і викликає непідробне бажання ним володіти. У лінійок Pro і iphone 14 pro max 2022 палітра відтінків вже буде скупіше на один колір. Вибирати майбутнім користувачам доведеться серед смартфонів у золотому, білому, чорному та пурпуровому відтінках.

Екран смартфонів

Про діагоналі смартфонів було сказано вище. Тепер варто сказати про дозвіл. У стартовій лінійці воно 1170 на 2530 пікселів, у Plus – 1284 на 2770, у лінійки Про – 1179 на 2550 пікселів, а у Pro Max – 1290 на 2790 пікселів. Загалом різниця невелика і на якість картинки особливого впливу вона не чинитиме. У всіх лінійок використовується захисне скло Ceramic Glass, реалізована технологія Dolby Vision, а яскравість складає 800 ніт.

“Залізо смартфонів”

Перевага лінійки Pro цифровий гігант Apple підкреслює не лише трьома об’єктивами, більшою роздільною здатністю, але й сучаснішим процесором A16 Bionic. Звичайна лінійка отримала чіпсет A15 Bionic. Розмір оперативної пам’яті, яким комплектуватимуться всі аксесуари, становить 6 Гб. Що стосується основної пам’яті, то Pro вона варіює від 128 до 1000 Гб, а в звичайному Айфоні в тому числі і в Plus від 128 до 512 Гб.

Камери та акумулятор

Якщо хтось вирішив купити iPhone 14 Pro, то він буде приємно здивований наявності камери з роздільною здатністю 48 Мп. У звичайних айфонів роздільна здатність головного об’єктиву становить 12 Мп. Інший об’єктив є ширококутним. У лінійки Про третій об’єктив виступає надширококутним. Фронтальна камера має роздільну здатність в обох випадках 12 Мп. Відомості про ємність акумулятора немає. Але, можна стверджувати, що вона більша, ніж у батареях смартфонів попередніх поколінь, оскільки час у режимі використання та очікування збільшився.

Новшеста 14 покоління iPhone

По них слід пройтися списком:

  • eSIM картки. Слот для фізичної сім-карти відсутня. Встановлюватись оператор буде програмним методом;
  • Супутниковий зв’язок. Поки що вона функціонує лише на території США та Європи.
  • “Човник” з камерою і Face ID перетворився на “Острів”. Такий підхід надав футуристичності девайсу;
  • “Always-On екран”. Дисплей працюватиме навіть у разі блокування щоправда на мінімальному рівні яскравості.

На цьому всі нововведення закінчилися. Все інше залишилося таким самим, яким було у Айфонів 13 покоління відповідної лінійки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.