А що з роз’ємом iPhone 14 Pro? На презентації про це не сказали жодного слова

Стало відомо, як справи з портом iPhone 14 Pro і що змінилося в цій моделі в порівнянні з попередніми. Про це написали у MacRumors.

Йдеться про «старий-добрий» роз’єм Lightning, який вперше був представлений разом з iPhone 5 більше 10 років тому. Його головні переваги – висока надійність до зносу та поломок, а також зручність використання. Однак у 2022 році на перший план виходить швидкість зарядки та передачі даних, які особливо важливі для моделей iPhone із приставкою Pro.

На жаль, в iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max все залишилося, як і раніше. Згідно з джерелом, вони оснащені тим самим портом Lightning, який підтримує стандарт USB 2.0 зі швидкістю передачі даних до 480 Мбіт/с (тобто приблизно до 60 Мб/с). Враховуючи те, що одна фотографія у форматі ProRAW може важити до 75 Мб, передача архіву знімків з iPhone на комп’ютер стає досить затяжним процесом.

На своєму офіційному сайті Apple рекомендує використовувати для передачі знімків ProRAW і відео два способи: AirDrop або iCloud Drive. У першому випадку у вас має бути Mac або MacBook, а в другому платна підписка на сховище iCloud.

Цікаво, що в 2015 році Apple випустила iPad Pro 12,9 дюйма з роз’ємом Lightning, який підтримував USB 3.0 – сумісність із цим стандартом отримували всі iPad Pro до 2017 року включно. Це означає, що фізично Lightning здатний передавати файли швидше. Чому Apple не додає Lightning з USB 3.0 до iPhone – невідомо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.