Смартфони

iPhone 14 Pro чи топові флагмани на Android 2022 – що краще

Share

iPhone 14 Pro ще не з’явився у продажу, а вже відомі майже всі його характеристики. Це дозволяє нам порівняти його з Android-смартфонами, оскільки заявлені дані Apple зазвичай є правдивими – особливо те, що стосується чіпа в iPhone. Нагадаю, цього року компанія порівнювала його не з минулим поколінням, а із процесором трирічної давності. Це дозволяє нам зрозуміти, що краще: A16 Bioniс або 8+ Gen 1 від Snapdragon або простою мовою – iPhone 14 Pro проти флагманів на Android . Буде цікаво – давайте розбиратися.

A16 Bionic — характеристики

Новий процесор від Apple, на перший погляд, начебто і не особливо потрібен: торішній А15 Bionic, як і раніше, почувається чудово, так навіщо ж він Apple? Почнемо з того, що він заточений під енергоефективність — за рахунок цього iPhone із меншим за ємністю акумулятором видає шалені цифри автономності. A16 побудований за 4-нанометровим техпроцесом, складається з шести ядер.

Snapdragon 8+ Gen 1 складається з 8 ядер і тих же 4 нанометрах від TSMC як і Apple Silicon. Оновлений чіп від Qualcomm на 10-15% потужніший за торішню версію. Але як все насправді? Apple відповіла на це питання ще на презентації, показавши графік. На ньому відображено чіп А13 і А16, а також якийсь «найближчий конкурент» — швидше за все, це 8+ Gen 1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він майже ідентичний за продуктивністю А13 Bionic, що схоже на правду: як ви пам’ятаєте, відставання процесорів Snapdragon від Apple становить 2-3 роки, а 8 Gen 1, показаний минулого року , якраз був слабшим за А13 Bionic, судячи з тестів. Тепер можна сказати, що 8+ Gen 1 наздогнав процесор Apple трирічної давності, але поступається A16 Bionic приблизно на 25%. Про що це каже? Смартфони на 8+ Gen 1 хороші тут і зараз, але через два-три роки їхня продуктивність буде дуже низькою.

Snapdragon 8+ Gen 1 – енергоефективність

Apple відзначила, що наголосила на енергоефективності A16 Bionic. Завдяки йому iPhone 14 Pro Max, маючи практично ідентичну батарею, що і торік у iPhone 13 Pro Max, став помітно витривалішим на папері — на сайті Apple можна помітити, що при перегляді відео новий Айфон працює на годину довше за торішню версію і на три години – iPhone 14 Plus з такою ж батареєю.

Як ми знаємо, Apple часто занижує свої показники автономності – насправді вони помітно вищі

Тобто результат роботи над автономністю є: енергоефективні ядра споживають втричі менше енергії, ніж конкуренти і на 20% — ніж А15 Bionic. Про яких конкурентів мова — не дуже зрозуміло, але факт залишається фактом: новий чіп від Apple , як і раніше, витрачає менше енергії, ніж Snapdragon, тому iPhone працюватиме не менше, ніж конкуренти Android і, швидше за все, навіть довше: згадайте порівняння Galaxy S21 Ultra та iPhone 13 Pro Max.

Ігри для Android

Безумовно, iPhone хороший для ігор, а нові смартфони на А16 мають п’ятиядерний графічний процесор зі збільшеною пропускною здатністю на 50%. Запитань немає. Але графічне ядро ​​Snapdragon 8+ Gen 1 виглядає теж непогано: тут і новий графічний процесор Adreno 730 з Snapdragon Elite Gaming – технологія, що робить ігри помітно плавнішими (особливо, розраховані на багато користувачів). Є і Frame Motion Engine – спеціальний двигун, який видає топову продуктивність навіть за високої частоти оновлення кадрів.

Тут ви можете побачити всі покращення чіпа Snapdragon 8+ Gen 1

Що краще для ігор? Знову ж таки, Snapdragon 8+ Gen 1 відмінно справляється з іграми , але тут багато залежить від виробників та оптимізації, а також від того, чи не захоче хто-небудь з них смухлювати як Samsung раніше цього року. Якість графіки від Qualcomm може відрізнятися на різних смартфонах – багато залежить від системи охолодження, яку вигадає той чи інший виробник. Списувати Snapdragon з рахунків я не став би, але Apple знову на голову вище.

Крім того, Always On Display від Apple – не просто пустощі. За неї відповідає спеціальний двигун Display Engine , який регулює роботу екрану, а також забезпечує високу пікову яскравість і навіть згладжує недоліки в графіці!

Ну, і найцікавіше: за повідомленнями інсайдера Digital Chat Station, шестиядерний A16 Bionic набирає 1879 балів – це найвищий результат серед смартфонів на Android. Для порівняння, Xiaomi на 8+ Gen 1 набрав всього 1323 бали, так що Apple Silicon, як і раніше, має величезну перевагу над чіпами Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Який смартфон вибрати, якщо потрібна потужна батарея: 7 бюджетних гаджетів

    Прекрасний дисплей, потужний процесор і кілька камер - все це не має значення, якщо вже…

    02.05.2024

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024

    Розбір Huawei Pura 70 Pro виявив незначні відмінності від Ultra

    Huawei розширила доступність серії Pura 70 для міжнародної аудиторії, і потенційні покупці прагнуть дізнатися, чи…

    02.05.2024

    Windows 11 втрачає популярність, а Windows 10 займає 70% ринку і продовжує зростати – в чому причина

    ОС Windows 11 восени виповниться вже 3 роки, але їй все ще важко наздогнати ринкову…

    02.05.2024

    Чутки: Samsung працює над новим флагманським смарт-годинником

    Samsung випустила новий фінансовий звіт, в якому не розповіла про свій прибуток, але й натякнула…

    02.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон у задушливому приміщенні: є можливий небезпечний наслідок

    До початку літа залишилося менше місяця. Наприкінці весни багатьом людям варто дізнатися про важливе правило…

    02.05.2024