iPhone 14 Pro чи топові флагмани на Android 2022 – що краще

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro ще не з’явився у продажу, а вже відомі майже всі його характеристики. Це дозволяє нам порівняти його з Android-смартфонами, оскільки заявлені дані Apple зазвичай є правдивими – особливо те, що стосується чіпа в iPhone. Нагадаю, цього року компанія порівнювала його не з минулим поколінням, а із процесором трирічної давності. Це дозволяє нам зрозуміти, що краще: A16 Bioniс або 8+ Gen 1 від Snapdragon або простою мовою – iPhone 14 Pro проти флагманів на Android . Буде цікаво – давайте розбиратися.

A16 Bionic — характеристики

Новий процесор від Apple, на перший погляд, начебто і не особливо потрібен: торішній А15 Bionic, як і раніше, почувається чудово, так навіщо ж він Apple? Почнемо з того, що він заточений під енергоефективність — за рахунок цього iPhone із меншим за ємністю акумулятором видає шалені цифри автономності. A16 побудований за 4-нанометровим техпроцесом, складається з шести ядер.

Snapdragon 8+ Gen 1 складається з 8 ядер і тих же 4 нанометрах від TSMC як і Apple Silicon. Оновлений чіп від Qualcomm на 10-15% потужніший за торішню версію. Але як все насправді? Apple відповіла на це питання ще на презентації, показавши графік. На ньому відображено чіп А13 і А16, а також якийсь «найближчий конкурент» — швидше за все, це 8+ Gen 1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він майже ідентичний за продуктивністю А13 Bionic, що схоже на правду: як ви пам’ятаєте, відставання процесорів Snapdragon від Apple становить 2-3 роки, а 8 Gen 1, показаний минулого року , якраз був слабшим за А13 Bionic, судячи з тестів. Тепер можна сказати, що 8+ Gen 1 наздогнав процесор Apple трирічної давності, але поступається A16 Bionic приблизно на 25%. Про що це каже? Смартфони на 8+ Gen 1 хороші тут і зараз, але через два-три роки їхня продуктивність буде дуже низькою.

Snapdragon 8+ Gen 1 – енергоефективність

Apple відзначила, що наголосила на енергоефективності A16 Bionic. Завдяки йому iPhone 14 Pro Max, маючи практично ідентичну батарею, що і торік у iPhone 13 Pro Max, став помітно витривалішим на папері — на сайті Apple можна помітити, що при перегляді відео новий Айфон працює на годину довше за торішню версію і на три години – iPhone 14 Plus з такою ж батареєю.

Як ми знаємо, Apple часто занижує свої показники автономності – насправді вони помітно вищі

Тобто результат роботи над автономністю є: енергоефективні ядра споживають втричі менше енергії, ніж конкуренти і на 20% — ніж А15 Bionic. Про яких конкурентів мова — не дуже зрозуміло, але факт залишається фактом: новий чіп від Apple , як і раніше, витрачає менше енергії, ніж Snapdragon, тому iPhone працюватиме не менше, ніж конкуренти Android і, швидше за все, навіть довше: згадайте порівняння Galaxy S21 Ultra та iPhone 13 Pro Max.

Ігри для Android

Безумовно, iPhone хороший для ігор, а нові смартфони на А16 мають п’ятиядерний графічний процесор зі збільшеною пропускною здатністю на 50%. Запитань немає. Але графічне ядро ​​Snapdragon 8+ Gen 1 виглядає теж непогано: тут і новий графічний процесор Adreno 730 з Snapdragon Elite Gaming – технологія, що робить ігри помітно плавнішими (особливо, розраховані на багато користувачів). Є і Frame Motion Engine – спеціальний двигун, який видає топову продуктивність навіть за високої частоти оновлення кадрів.

Тут ви можете побачити всі покращення чіпа Snapdragon 8+ Gen 1

Що краще для ігор? Знову ж таки, Snapdragon 8+ Gen 1 відмінно справляється з іграми , але тут багато залежить від виробників та оптимізації, а також від того, чи не захоче хто-небудь з них смухлювати як Samsung раніше цього року. Якість графіки від Qualcomm може відрізнятися на різних смартфонах – багато залежить від системи охолодження, яку вигадає той чи інший виробник. Списувати Snapdragon з рахунків я не став би, але Apple знову на голову вище.

Крім того, Always On Display від Apple – не просто пустощі. За неї відповідає спеціальний двигун Display Engine , який регулює роботу екрану, а також забезпечує високу пікову яскравість і навіть згладжує недоліки в графіці!

Ну, і найцікавіше: за повідомленнями інсайдера Digital Chat Station, шестиядерний A16 Bionic набирає 1879 балів – це найвищий результат серед смартфонів на Android. Для порівняння, Xiaomi на 8+ Gen 1 набрав всього 1323 бали, так що Apple Silicon, як і раніше, має величезну перевагу над чіпами Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.