Що потрібно налаштувати в першу чергу після встановлення iOS 16

Вчора вийшла нова операційна система для телефонів від Apple – iOS 16. Вона має дуже багато функцій і з ними кожен користувач буде поступово ознайомлюватись, але є декілька нових параметрів, які треба в першу чергу налаштувати. Про ці функції сьогодній й поговоримо.

Екран блокування

Вже всі знають, що екран блокування в новій ОС зазнав дуже великих змін. Про це говорилось ще далеко до виходу самої iOS 16. Він тепер може бути підлаштований під кожного окремого користувача. Є можливість вибирати шрийт, обої, змінювати фото або встановлювати відразу декілька. Можна робити не один екран блокування і перемикатись між ними по бажанн. Для того, щоб це налаштувати потрібно роблокувати телефон і затиснути пальцем на екрані, потім натиснути на плюсик, який з’явиться. Після цього можна буде вибрати тему, віджети, шрифт для годинника, а також встановити свої улюблені фотографії. При бажання створюйте декілька різних екранів.

Режим фокосування

Після налаштування екрану блокування, його потрібно пов’язати з фокусом, який тут став значно покращений. Для цього затисність екран блокування і перед вами з’явиться меню дій. Там можна вибрати або один із існуючих фокусів, або створити абсолютно новий. Після вибору фокуса кожен раз при використанні даного екрану блокування буде вмикатись фокус. Додатково в налаштуваннях можна створити інший режим.

Фільтр фокусу

В iOS 16 можна відфільтрувати фокус. Це означає, що він буде показувати лише те, що вам дійсно потрібно. Наприклад, запланова зустрічі чи календар. Для цього зайдіть в налаштування, виберіть Режим Фокус, далі пункт Добавити фільтр і Фільтр фокусування. Саме там можна зробити всі налаштування, які потрібно.

Додавання ліків в додаток Health

В iOS 16 добавилась функция в додатку Здоров’я. Тепер можна додавати туди абсолютно всі ліки, які приймає людина. Таким чином ніхто ніколи не забуде випити потрібну таблетку, а якщо ліки з чимсь не сумісні, то програма також це проаналізує і дасть знати. Функція, якої дійсно не вистачало раніше. До речі, якщо людина користується смарт-годинником, то всю інформацію можна додавати прямо з нього. Для додавання ліків потрібно зайти в програму Здоров’я, вибрати Огляд, потім пункт Ліки і вручну все додати. Щоб не робити цього вручну, можна просто відсканувати пачку з ліками.

Функції iMassage

Радимо відразу спробувати функції, які додалися в iOS 16. Тепер можна відміняти відправлення повідомлення, редагувати його, позначати як не прочитане та відновлювати видалете. Тільки деякі з них мають обмеження по часу – 15 хв. Це, наприклад, скасування відправлення. А от редагувати смс можна лише 5 разів. Окрім цього додалась функція SharePlay. Можна дивитись передачі, чи грати в ігри прямо в програмі. Раніше такої функції не було.

Налаштування браузера

Для початку, кожен хто має часто відвідувані або важливі сайти, може їх закріпити для швидкого доступу до них. Це дуже зрунчо, бо не потрібно буде постійно шукати. Окрім цього є зміни для тих, хто користується групами вкладок. Там можна додати стартову сторінку, пофільтрувати вкладки, додати головні і т.д. Все це робиться з самого низу групи вкладок за допомогою кнопки +.

Перетягувати об’єкти з фото

Тепер варто спробувати перетягувати об’єкти з фото. Дуже зручна та цікава функція перетягування частин фото. Наприклад, можна вирізати тварину чи одну людину з групового фото і надіслати цю частину або вставити в іншу програми де це потрібно. Для вирізання просто затисніть фото на нажміть на “Копіювати тему”. Така функція працює в додатку Фото та в браузері.

Дублікати фото

На телефоні можуть бути фото, що повторюються. Вони займають багато важливого місця, і тепер iOS 16 має функцію, яка визначає дублікати. ПІсля цього як телефон відсканує всі фото на пристрої, в розділі Альбоми в додатку Фото буде папка Дублікати. Якщо її немає, то й дублікатів немає. За цим варто слідкувати, це дуже корисна можливість.

Видалення контактів, що повторюються

Буває, що на телефоні є декілька карточок контактів для однієї людини. Зазвичай не хочеться це робити вручно бо це довго. Тепер з новою ОС не потрібно тратити на це час. Телефон сам визначить чи є дублікати і запропонує їх об’єднати в один контакт. Сповіщення про наявність контактів, що повторюються буде праямо зверху висвічуватись в програмі.

Перевірка безпеки

Перевірка безпеки – ще одне, що треба негайно зробити. Це створено для того, щоб не дати доступ комусь до важливих даних на телефоні. За допомогою цієї функції можна скидати дозволи чи інші небезпечні налаштування. Все це робиться в Налаштуваннях телефону в розділі Конфіденційність і безпека.

FaceTime HandOff

Це можливість без перерви перемикати дзвінок, наприклад, між ПК та телефоном або планшетом. Дуже зручно бо не треба ще раз передзвонювати.

Функцій дуже багато, але ми описали лише декілька з них. Варто спробувати і покращити собі користування смартфоном. Нова операційна система дійсно зазнала великого оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.