Відмова від SIM-карток: з якими проблемами зіткнуться власники iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі обурені монополістським рішенням Apple не встановлювати в iPhone 14 звичайні SIM-картки. Експерти розповіли, якими проблемами для власників телефонів це може загрожувати.

Новинка від Apple, iPhone 14, вже традиційно позбавлена ​​такого звичного елемента смартфонів, як роз’єм на 3,5 мм. Але це ще не все – тепер як непотрібний видалено приймач SIM-карток. Таким чином новий смартфон підтримуватиме лише електронні SIM-картки (eSIM).

Ця зухвала новація відразу викликала бурю критики та протестів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів назвали це рішення антиспоживчим, тобто таким, що порушує права покупців, оскільки альтернативи в Apple не запропонували.

В принципі, eSIM могла б дозволити легко і швидко змінювати оператора, економити місце в смартфоні, спрощувати його пристрій. Але є проблема. Навіть у США близько десятка операторів мобільного зв’язку не підтримують електронних сім-карток. Таким чином, Apple фактично змушує користувачів відмовлятися від свого оператора на користь того, який має eSIM.

Також повідомляється, що деякі оператори цю функцію підтримують лише для дорогих абонентських планів. А в такому разі це вже можна вважати проплаченими діями та існуванням взаємовигідних домовленостей між Apple та операторами.

Також додаткові проблеми виникнуть при поломці iPhone 14, оскільки не можна буде просто вийняти SIM-карту і швидко почати користуватися номером з іншого смартфона.

Також можуть бути складнощі в деяких країнах з електронними сім-картами: не всюди вони підтримуються. Ви будете змушені або платити величезні суми за роумінг, або намагатися знайти і переключитися на місцевого оператора, який підтримує eSIM (якщо взагалі є).

Технічні експерти впевнені, що Apple потрібно було залишити приймач для SIM-карт в iPhone 14, а не проводити монополізацію ринку як із 3,5-мм роз’ємом. Нагадаємо, він також рекламувався як спосіб звільнити простір усередині смартфона, а став драйвером продажу AirPods. Таким же антиспоживчим кроком було видалення зарядного блоку з комплекту, який пояснили турботою про екологію, а насправді хотіли підвищити обсяги продажу зарядних пристроїв як окремих аксесуарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.