Названо бюджетні смартфони, які не отримають Android 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня Google повідомила про підвищення мінімальних вимог до смартфонів, на які можна буде встановити Android 13. З опублікованого північноамериканською компанією повідомлення випливає, що для встановлення нової програмної платформи мобільний пристрій повинен мати щонайменше 2 ГБ ОЗУ та не менше 16 ГБ ПЗУ.

Таким чином ультрабюджетні гаджети Android 13 однозначно не отримають. За даними Gizchina, таких мобільних пристроїв на комерційному ринку не так уже й мало. Востаннє вимоги до “заліза” смартфонів переглядалися пошуковим гігантом у 2020 році напередодні виходу Android 11. Тоді ємність ОЗУ-модуля, необхідна для встановлення нової програмної платформи, була збільшена з 512 МБ до 2 ГБ.

Під час розробки Android 13 фахівці Google зробили акцент на покращенні дизайну та конфіденційності. Наприклад, піктограми мобільних аплетів в Android 13 підлаштовуються під колір шпалер. За замовчуванням функцію надсилання програмами сповіщень у новій мобільній ОС буде вимкнено. Таким чином, кожен новий додаток буде вимагати дозволу на надсилання інформаційних повідомлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Pixel отримали Android 13 у середині серпня. Ближче до кінця місяця власники флагманських смартфонів Xiaomi почали отримувати прошивку MIUI 13.1, яка базується на Android 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.