Смартфони

Apple скасувала три цікаві функції iOS 16 в останній момент

Share

Компанія Apple прибере з релізної версії iOS 16 три нововведення. Про це повідомляє MacWorld.

Раніше ми писали, що iOS 16 вийде в понеділок 12 вересня і стане доступною для всіх сумісних моделей iPhone. Однак тепер виявилося, що кілька функцій, обіцяних нам на WWDC у червні, не будуть запущені у цьому релізі.

Йдеться про три нововведення: «Спільну медіатеку iCloud», «Живі віджети» на екрані блокування та спільну роботу через Freeform.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Що таке «Загальна медіатека iCloud» ми вже детально розповідали раніше, але якщо коротко — вона дозволяє створити єдиний медіапростір між усіма членами сім’ї та миттєво обмінюватись знімками та відеороликами. Apple написала, що ця функція буде запущена «пізніше цього року».
  • Що стосується «Активних віджетів», то це дуже корисна фішка, що дозволяє відстежувати активні процеси в реальному часі. Наприклад, в «активному віджеті» можна було б прямо з екрану блокування стежити за рухом кур’єра з їжею або наближенням вашого таксі. А ще в такому віджеті можна відслідковувати результати спортивного заходу прямо під час його проведення, або ж власний трек на пробіжці. Позначка на цій функції та сама — вийде «пізніше цього року». 

  • Третя віддалена функція є досить нішевою і дозволяє організувати спільну віртуальну дошку для роботи, де кожен учасник може залишати свої записи або міняти чужі. Freeform повинен був з’явитися в iPadOS 16, але оскільки сама ОС затримується, то й утиліта вийде пізніше, ніж обіцялося.

До речі, це не всі скасовані функції. Серед непомітних фішок iOS 16 завтра ми не отримаємо SharePlay у Game Center, а також API Matter – інструментарій, який дозволяє уніфікувати протоколи розумного будинку та підключати різні девайси до однієї мережі, керуючи ними з iPhone або iPad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiOS
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024