Apple скасувала три цікаві функції iOS 16 в останній момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple прибере з релізної версії iOS 16 три нововведення. Про це повідомляє MacWorld.

Раніше ми писали, що iOS 16 вийде в понеділок 12 вересня і стане доступною для всіх сумісних моделей iPhone. Однак тепер виявилося, що кілька функцій, обіцяних нам на WWDC у червні, не будуть запущені у цьому релізі.

Йдеться про три нововведення: «Спільну медіатеку iCloud», «Живі віджети» на екрані блокування та спільну роботу через Freeform.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Що таке «Загальна медіатека iCloud» ми вже детально розповідали раніше, але якщо коротко — вона дозволяє створити єдиний медіапростір між усіма членами сім’ї та миттєво обмінюватись знімками та відеороликами. Apple написала, що ця функція буде запущена «пізніше цього року».
  • Що стосується «Активних віджетів», то це дуже корисна фішка, що дозволяє відстежувати активні процеси в реальному часі. Наприклад, в «активному віджеті» можна було б прямо з екрану блокування стежити за рухом кур’єра з їжею або наближенням вашого таксі. А ще в такому віджеті можна відслідковувати результати спортивного заходу прямо під час його проведення, або ж власний трек на пробіжці. Позначка на цій функції та сама — вийде «пізніше цього року». 

  • Третя віддалена функція є досить нішевою і дозволяє організувати спільну віртуальну дошку для роботи, де кожен учасник може залишати свої записи або міняти чужі. Freeform повинен був з’явитися в iPadOS 16, але оскільки сама ОС затримується, то й утиліта вийде пізніше, ніж обіцялося.

До речі, це не всі скасовані функції. Серед непомітних фішок iOS 16 завтра ми не отримаємо SharePlay у Game Center, а також API Matter – інструментарій, який дозволяє уніфікувати протоколи розумного будинку та підключати різні девайси до однієї мережі, керуючи ними з iPhone або iPad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.