Смартфони

У чому різниця між iPhone 13 та iPhone 14: її майже немає

Share

7 вересня в асортименті Apple з’явилися чотири нові смартфони. Найнароднішим, швидше за все, стане базова модель iPhone 14, яка продаватиметься в США за 799 доларів без урахування податків. Відмінностей iPhone 14 від торішнього iPhone 13 дуже мало, що висміяла навіть Єва Джобс – дочка засновника та екс-глави Apple Стіва Джобса.

Чим відрізняються iPhone 13 та iPhone 14?

Зовні відмінностей майже немає, чубчик зберігся, габарити майже ті ж (хоча корпус став на 1,5 мм тонше), а маса зменшилася на непомітні 2 грами. Що стосується кольорової гами, то компанія Apple зберегла білий, чорний та червоний колір, прибрала синій, рожевий та зелений, але додала блакитний та бузковий. Основна камера залишилася подвійною, з тим же розташуванням модулів і з тією ж роздільною здатністю 12 Мп, але сенсори трохи більші і світлочутливіші, завдяки чому знімки та фотографії повинні бути більш соковитими навіть при нестачі освітлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран не зазнав змін — це, як і раніше, OLED-матриця Super Retina XDR діагоналлю 6,1 дюйма з роздільною здатністю 2532×1170 пікселів, графічною щільністю 460 пікселів на дюйм, яскравістю до 800 ниток, підтримкою автоматичної кольору. та захистом зі склокераміки.

У iPhone 14 використаний трохи модифікований торішній процесор Apple A15 Bionic – з п’ятьма, а не чотирма графічними ядрами. Такий же чіп був у iPhone 13 Pro та 13 Pro Max. Apple цим не хвалиться, але обсяг оперативної пам’яті у iPhone 14 більше, більше у попередньої моделі – 6, а не 4 ГБ, хоча варіанти накопичувача ті ж – 128, 256 та 512 ГБ. Bluetooth-модуль оновлено з версії 5.0 до 5.3, що має позитивно вплинути на якість звучання в бездротових навушниках та їх часу автономної роботи.

Існують деякі відмінності, які є актуальними лише для США — наприклад, відсутність лотка для SIM-карток за наявності двох електронних модулів eSIM, виявлення аварій за участю користувача з повідомленням про це довіреним контактам та підтримка супутникового зв’язку з інформуванням служб порятунку про екстрені випадки.

Як видно, відмінності між iPhone 13 та iPhone 14 мінімальні та практично непомітні, особливо без урахування фіч, актуальних тільки для США. Звичайно, якщо в Росії нова модель коштуватиме стільки ж, як стара, є сенс розглянути варіант покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024