У чому різниця між iPhone 13 та iPhone 14: її майже немає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

7 вересня в асортименті Apple з’явилися чотири нові смартфони. Найнароднішим, швидше за все, стане базова модель iPhone 14, яка продаватиметься в США за 799 доларів без урахування податків. Відмінностей iPhone 14 від торішнього iPhone 13 дуже мало, що висміяла навіть Єва Джобс – дочка засновника та екс-глави Apple Стіва Джобса.

Чим відрізняються iPhone 13 та iPhone 14?

Зовні відмінностей майже немає, чубчик зберігся, габарити майже ті ж (хоча корпус став на 1,5 мм тонше), а маса зменшилася на непомітні 2 грами. Що стосується кольорової гами, то компанія Apple зберегла білий, чорний та червоний колір, прибрала синій, рожевий та зелений, але додала блакитний та бузковий. Основна камера залишилася подвійною, з тим же розташуванням модулів і з тією ж роздільною здатністю 12 Мп, але сенсори трохи більші і світлочутливіші, завдяки чому знімки та фотографії повинні бути більш соковитими навіть при нестачі освітлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран не зазнав змін — це, як і раніше, OLED-матриця Super Retina XDR діагоналлю 6,1 дюйма з роздільною здатністю 2532×1170 пікселів, графічною щільністю 460 пікселів на дюйм, яскравістю до 800 ниток, підтримкою автоматичної кольору. та захистом зі склокераміки.

У iPhone 14 використаний трохи модифікований торішній процесор Apple A15 Bionic – з п’ятьма, а не чотирма графічними ядрами. Такий же чіп був у iPhone 13 Pro та 13 Pro Max. Apple цим не хвалиться, але обсяг оперативної пам’яті у iPhone 14 більше, більше у попередньої моделі – 6, а не 4 ГБ, хоча варіанти накопичувача ті ж – 128, 256 та 512 ГБ. Bluetooth-модуль оновлено з версії 5.0 до 5.3, що має позитивно вплинути на якість звучання в бездротових навушниках та їх часу автономної роботи.

Існують деякі відмінності, які є актуальними лише для США — наприклад, відсутність лотка для SIM-карток за наявності двох електронних модулів eSIM, виявлення аварій за участю користувача з повідомленням про це довіреним контактам та підтримка супутникового зв’язку з інформуванням служб порятунку про екстрені випадки.

Як видно, відмінності між iPhone 13 та iPhone 14 мінімальні та практично непомітні, особливо без урахування фіч, актуальних тільки для США. Звичайно, якщо в Росії нова модель коштуватиме стільки ж, як стара, є сенс розглянути варіант покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.