Названо 7 прихованих функцій Android, про які мало хто знає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільна операційна система Android, залишаючись найпопулярнішою програмною платформою на планеті, ніколи не постачається з повноцінною інструкцією з експлуатації. Саме з цієї причини в ній є величезна кількість цікавих функцій і можливостей, які залишаються доступними лише деяким користувачам. Про сім із таких «фішок» не так давно і вирішили розповісти фахівці.

Одночасний запуск кількох додатків

Починаючи з версії Android 7, користувачі можуть запускати одночасно дві програми. А в більш сучасних версіях ОС, взагалі, йдеться про повноцінну багатозадачність. Наприклад, можна відкрити ролик у сервісі YouTube у верхній частині та користуватися месенджером – у нижній. Щоб використовувати цей функціонал, потрібно згорнути відкритий додаток, запустити другу програму і згорнути її також. Після цього залишається лише перетягнути потрібне із додатків у квадрат, який з’являється в середині дисплея – воно відкриється у вікні, яке можна перетягнути у будь-яку частину робочого екрану. Так само можна «витягнути» з згорнутих додатків і будь-яку іншу другу програму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шторка швидкого доступу

Панель швидкого доступу у верхній шторці зазвичай відкривається двома свайпами пальцем вниз від верху дисплея. Але користувач може заощадити трохи часу, просто свайпнув у тому ж напрямі двома пальцями відразу.

Wi-Fi через QR-код

Як правило, ділячись своїм Інтернетом, людина повідомляє знайомим назву точки доступу та пароль доступу до неї. Але це не завжди зручно та швидко, але Android дозволяє спростити процес. Потрібно лише згенерувати QR-код у налаштуваннях підключення мережі та відправити його як картинку.

Контроль трафіку

Цю функцію оцінять любителі подорожей і ті, хто часто користується мобільним Інтернетом, який, як відомо, часто обмежений. Так, в ОС від Google можна налаштувати контроль за споживаним трафіком та попередження про наближення до ліміту або його перевищення. Ця можливість доступна у розділі «Використання даних», потрапити до якого можна через «Налаштування» у підменю «Підключення». У цьому розділі залишається лише знайти рядок із текстом «Тарифікація та ліміт».

Розумне розблокування смартфона

Блокувати екран через код або відбиток пальця – важлива частина безпеки персональних даних, проте вона корисна лише в тих випадках, коли людина знаходиться поза домом. А ось у себе в житлі, де ніхто зі сторонніх не може скористатися пристроєм, це лише забирає час. Але Android дозволяє налаштувати розумне розблокування за місцезнаходженням телефону, наприклад, через прив’язку до конкретної точки доступу. У такому разі щоразу, коли користувач знаходиться вдома, блокування працювати не буде.

Безпечний режим

Користувачі всіх версій мобільної платформи від «корпорації добра» мають доступ до так званого безпечного режиму, в якому можливе видалення будь-якої сторонньої програми. Це допомагає у випадках, коли окремі програми не видаляються звичними засобами, наприклад, здирники. Для активації безпечного режиму потрібно затиснути клавішу живлення та дочекатися заставки увімкнення пристрою, затримавши палець на ній. У меню, що випадає, залишається лише підтвердити вхід у безпечний режим.

Захоплення екрану У найсучасніших версіях ОС Android користувачі можуть записувати відео з екрану своїх гаджетів із реєстрацією дотиків і навіть записом звуків. Наприклад, можна записати інструкцію з налаштувань, зробити невелике слайд-шоу зі своїми коментарями або ще щось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.