Які смартфони отримають Android 13. Розбираємо основні бренди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якийсь час тому нарешті вийшло стабільне оновлення Android 13. Google випустила нову версію ОС 15 серпня і розгорнула її на своїх телефонах Pixel у перший же день. Але для користувачів інших моделей поки що залишається більше питань, ніж відповідей. Багато хто з них так і не розуміє, коли вони зможуть оновитися до свіжої версії. Насамперед треба пам’ятати, що не всі пристрої будуть оновлюватися до Android 13, але якщо в цілому оновлення для них планується, то наведені нижче терміни, коли це станеться. Шукайте свій телефон у цій статті.

Коли Asus оновиться до Android 13

Asus випустила перше стабільне оновлення Android 11 приблизно через два місяці після того, як ОС стала доступною. Історія була майже такою ж з Android 12: компанія відправила його на серію Zenfone 8 через два місяці після його випуску. Маючи це на увазі, ми очікуємо, що графік Asus залишиться колишнім цього року, тобто компанія має випустити Android 13 ближче до кінця жовтня.

Можна не сумніватися, що Asus спочатку оновить серію Zenfone 9 до Android 13, перш ніж поширить її на інші пристрої. На жаль, Asus не дуже швидко випускає поновлення для своєї лінійки телефонів ROG. Судячи з попередніх років, нам, ймовірно, доведеться чекати оновлення близько шести місяців, але сподіватимемося, що це станеться до кінця року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вам цікаво, до програми бета-тестування Android 13 на Asus Zenfone 9 можна приєднатися вже зараз .

Andrpid 13 для Google Pixel

Як завжди, телефони Pixel першими отримують стабільну версію нового Android. Google почала розгортання оновлення в перший же день, хоч і не на всіх своїх телефонах. Оновлено тільки для моделей Google від Pixel 4 і новіших. Тепер користувачі можуть завантажити нову ОС. Ті, хто має Pixel 3 або більш стару модель, не отримають оновлення Android 13, оскільки підтримка програмного забезпечення для цих телефонів припинена. Втім, можна буде шукати сторонні збирання, але це буде не нативна установка.

Оновлення Android для LG

LG не займається мобільним бізнесом, але все ж таки планує оновити кілька своїх телефонів до Android 13. Компанія заявила, що зробить це для моделей Wing, Velvet та Velvet LTE. Не впевнений, що їх дуже багато в Росії, але якщо у вас такий, про вас не забули.

Компанія не повідомила, коли користувачі отримають оновлення, але дивлячись на графік виходу Android 12 можна побачити, що перше оновлення було випущено через п’ять місяців. А це означає, що доведеться набратися терпіння . Навряд чи цього року вдасться зробити це раніше. Особливо з огляду на те, що LG більше не турбує ринок смартфонів. При цьому LG зазвичай спочатку випускає оновлення Android у Південній Кореї, а потім послідовно випускає їх у США, Європі та інших регіонах.

Nokia та Android 13

Nokia досить повільно випускала оновлення Android 11, оскільки перша стабільна версія почала приходити лише за п’ять місяців після дебюту. Компанія працювала швидше з Android 12 і впоралася лише за два місяці.

Офіційної інформації про дату виходу немає, але логічно було б припустити, що, як і минулого року, чекати доведеться приблизно кілька місяців з дати дебюту Android 13. Тому орієнтуємось на жовтень-листопад 2022 року.

Чи отримає Nothing Android 13

Nothing Phone (1), що вийшов кілька місяців тому, працює під керуванням Android 12. Компанія оголосила, що оновлення Android 13 для телефону знаходиться в розробці, проте до його випуску мине деякий час. Поки що можна зробити висновок, що оновлення вийде лише в першій половині 2023 року. Тобто чекати доведеться ще не менше півроку.

Новий Android для OnePlus

OnePlus досить швидко оновлюється, і тенденція має продовжитися вже цього року. Компанія випустила оновлення Android 11 приблизно за місяць після того, як ОС вийшла офіційно. З Android 12 вийшло трохи повільніше, але щодо інших виробників терміни все одно вийшли дуже стислими. Тому можна очікувати, що компанія випустить перше оновлення Android 13 вже у вересні або жовтні .

Серія OnePlus 12, ймовірно, буде першою, хто отримає оновлення, за нею будуть інші моделі високого та середнього класу. Усього OnePlus планує оновити більше десяти своїх телефонів до Android 13. Ось моделі, які взагалі отримають оновлення:

  • OnePlus 8, OnePlus 8 Pro
  • OnePlus 8T
  • OnePlus 9, OnePlus 9 Pro
  • OnePlus 9R
  • OnePlus 9RT
  • OnePlus 10 Pro
  • OnePlus 10R
  • OnePlus 10T
  • OnePlus Nord 2
  • OnePlus Nord 2T
  • OnePlus Nord CE
  • OnePlus Nord CE 2
  • OnePlus Nord CE 2 Lite

Коли Oppo отримає оновлення

Oppo знадобився всього місяць, щоб випустити першу стабільну версію Android 11, що зробило її однією з найшвидших компаній, які взагалі зробили це. З Android 12 було трохи повільніше, тому що знадобилося два місяці, щоб випустити перше стабільне оновлення. Виходячи з цього, можна розраховувати, що Android 13 для деяких моделей Oppo вийде не пізніше жовтня .

Компанія вже анонсувала ColorOS 13 на базі Android 13 та згадала, що протягом року розгорне її майже на 35 телефонах .

Realme оновлюватиметься до Android 13

Realme випустила Android 11 приблизно через три місяці після того, як вона стала доступною. З Android 12 вийшло трохи довше і потрібно чекати приблизно п’ять місяців з моменту дебюту.

Realme ще не поділилася графіком оновлення Android 13. Однак, ґрунтуючись на даних за попередні роки і сподіваючись, що Realme цього року буде швидше, ніж минулого, можна розраховувати на перше стабільне оновлення Android 13 від компанії приблизно у листопаді чи грудні .

Коли можна буде скачати Android 13 для Samsung

Здається, що Samsung стає швидше з кожним роком та кожним свіжим оновленням Android. Вперше Android 11 було випущено через три місяці після її запуску. З Android 12 вийшло набагато швидше і чекати довелося лише один місяць. Швидше за все, цього року історія буде схожою, а це означає, що компанія випустить своє перше оновлення Android 13 не пізніше кінця вересня.

Телефони Galaxy S22, швидше за все, отримають оновлення першими, за ними будуть моделі лінійки Galaxy Z і кілька старіших пристроїв високого класу. Ви також можете очікувати, що оновлення з’явиться на багатьох пристроях Galaxy A та M.

Нова ОС для Sony

Швидше за все, Xperia 1 IV від Sony стане першим телефоном, який одержав оновлення Android 13, за ним підуть більш старі Xperia 1 III і Xperia 5 III .

Sony ще не поділилася своїми планами щодо Android 13, але ми очікуємо, що технічний гігант випустить новинку приблизно через три місяці після дебюту операційної системи, як це було з Android 12. Тому орієнтуємось приблизно на листопад 2022 року .

Чи працюватиме Vivo на Android 13

Vivo знадобилося близько двох місяців, щоб випустити перше стабільне оновлення Android 12. І немає причин цього року робити щось інакше. Швидше за все, терміни будуть приблизно такими самими. Чекаємо Android 13 приблизно до кінця жовтня .

Чи можна завантажити Android 13 на Xiaomi

Xiaomi не найшвидша компанія, коли справа доходить до оновлень Android, і ми не очікуємо, що це зміниться цього року. Грунтуючись на графіку випуску Android 12, можна припустити, що перше стабільне оновлення Android 13 буде випущено в листопаді через три місяці після дебюту нової операційної системи.

Компанія, швидше за все, спершу зосередиться на своїй флагманській серії Xiaomi 12, а потім перейде на інші телефони, у тому числі під брендом Redmi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.