Смартфони

Який акумулятор буде в iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro та 14 Pro Max

Share

Чим ближче презентація Apple, тим більше даних про характеристики пристроїв витікає у мережу. Однак, якщо із зовнішнім виглядом та процесором все більш-менш зрозуміло, користувачів хвилює питання: а який акумулятор буде в iPhone 14 ? Все-таки, як не крути, але батарея є найважливішою деталлю при виборі будь-якого смартфона. Адже навіть власникам iPhone часом не вистачає автономності, хоча Apple її щорічно збільшує, переважно, звичайно, програмними методами. Давайте розберемося, які батареї будуть в нових iPhone , порівняємо їх з попередніми моделями і спробуємо зрозуміти, як зміниться час автономної роботи.

Судячи з даних, що потрапили в мережу, ємність акумуляторів справді зросла, хоч і на цифрах це не так серйозно, як у Android-смартфонів. Втім, немає сумнівів, що час роботи iPhone 14 хоч трохи збільшиться.

Батарея в iPhone 14

На перший погляд, більшості користувачів та потенційних власників нових айфонів цифри автономності не дадуть практично жодної інформації, тому потрібно порівнювати показники з попередніми моделями. Сайт mydrivers повідомляє ємність батареї буде у моделей iPhone 14 і iPhone 14 Plus.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 — 3279 мА*г.
  • iPhone 14 Plus — 4325 мА*г.

Час автономної роботи серйозно зміниться не у всіх моделей, iPhone 14 – саме такий приклад. Модель буде оснащена тим же чіпом А15 Bionic що й рік тому, акумулятор у новому Айфоні теж практично не відрізняється від смартфона 2021 – нагадаю, в ньому була батарея на 3265 мА * год. Відповідно, iPhone 14 спокійно пропрацює близько 8 годин за активного використання. Втім, це, як і раніше, набагато краще, ніж батарея iPhone 12 — 2775 мА*г.

Набагато цікавіше те, як проявить себе нова модель iPhone 14 Plus – інсайдери вже не приховують того, що Apple, швидше за все, воскресить плюс, тому потрібно звикати. Джерело зазначає, що смартфон отримає таку саму батарею, як і торішній iPhone 13 Pro Max – 4325 мА * год. Apple не стала заново вигадувати велосипед і створювати батарею для нової моделі, тому немає сумнівів, що iPhone 14 Plus на тому ж чіпі A15 Bionic пропрацює близько 10 години. Втім, iPhone 14 Plus – новачок в лінійці, тому він буде явно витриваліший за свого попередника – iPhone 13 mini з батареєю 2427 мА * год.

Виходить, Apple вирішила схалтурити і продати трохи покращені торішні пристрої заново? Не зовсім: не забувайте про 6 Гб оперативної пам’яті. Зазначу, що підсумкова автономність залежить також від того, наскільки доопрацьованою буде iOS 16: якщо реліз справді вдасться на славу, ми отримаємо потужні айфони за прийнятними цінами .

Який акумулятор у iPhone 14 Pro

Багато хто вважає, що якщо Pro-модель дорожча, то і акумулятор у ній, природно, має бути більшим. Однак це не так: Apple вже звичка встановлювати майже однакові за ємністю батареї в базову модель і Pro. Ось що ми побачимо цього року.

  • iPhone 14 Pro — 3200 мА*г.
  • iPhone 14 Pro Max — 4323 мАг.

До речі, iPhone 12 та 12 Pro мали ідентичні батареї по 2775 мА*год, а ось iPhone 13був злегка потужнішим за iPhone 13 Pro — 3208 мА*год проти 3080 мА*год. Цього ж разу на нас чекає приблизно та сама картина. Втім, переживати не варто: прошки за рахунок продуктивнішого та енергоефективнішого А16 Bionic явно працюватимуть довше, ніж торішні версії.

До речі, зверніть увагу, що якщо iPhone 14 Pro додали 120 мА*ч, то iPhone 14 Pro Max залишили торішню батарею, яку також отримає iPhone 14 Max. І це неспроста: в Apple вирішили не мудрувати і вирішили використовувати батарейку, що чудово показала себе в тестах. Ви ж пам’ятаєте, що рік тому Galaxy S21 із свідомо більшим акумулятором не стримав у битві з iPhone 13 Pro Max? Власне, не зміг обійти флагман від Apple і останній Galaxy S22, пропрацювавши на 3 години менше.

Недарма виробники Android-смартфонів досі порівнюють свої новинки з топовим iPhone (і справді програють). Особисто я не маю сумнівів, що iPhone 14 Pro Max здивує нас часом роботи, а як думаєте ви? Напишіть у коментарях нижче!

На прикладі найрізноманітніших iPhone, починаючи з SE 3 і закінчуючи iPhone 13 Pro Max, стає зрозуміло, що Apple вміє створювати досить продуктивні витривалі смартфони, спираючись на енергоефективність, а не акумулятор. Так що, якщо вас бентежить ємність батарей, що практично не змінилася, переживати не варто – новий iPhone 14 буде працювати довго , точно не менше торішніх моделей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    В останньому оновленні Google Chat з’явилася одна важлива нова функція

    На вихідних Google Chat отримав невелике, але дуже важливе оновлення. Пошуковий гігант оголосив, що нова…

    11.05.2024

    Штучний інтелект освоїв мистецтво обману

    Дослідники б'ють на сполох: штучний інтелект (ШІ) навчився обманювати людей. Розроблені за допомогою системи приходять…

    11.05.2024

    Названо прості кроки які допоможуть вам швидко дізнатися про стан акумулятора на вашому iPhone

    Ви помітили, що заряду акумулятора вашого iPhone не вистачає надовго? Це може статися, якщо ваш…

    11.05.2024

    В Україні фахівці розробляють сервіс мінімізації ризиків користування Telegram

    З-поміж популярних месенджерів найбільші ризики для конфіденційності користувачів існують у Telegram, тому розробляється спеціальний сервіс…

    11.05.2024

    OpenAI готує конкурента пошуковику Google, але на базі ШІ

    Згідно з новим звітом Reuters, OpenAI збирається запустити свою пошукову систему на базі штучного інтелекту…

    11.05.2024

    Експерти розповіли, як покращити швидкість Wi-Fi

    Якщо ви працюєте вдома і вам потрібно проводити відеоконференції, завантажувати або вивантажувати великі обсяги даних,…

    11.05.2024