Який акумулятор буде в iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro та 14 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим ближче презентація Apple, тим більше даних про характеристики пристроїв витікає у мережу. Однак, якщо із зовнішнім виглядом та процесором все більш-менш зрозуміло, користувачів хвилює питання: а який акумулятор буде в iPhone 14 ? Все-таки, як не крути, але батарея є найважливішою деталлю при виборі будь-якого смартфона. Адже навіть власникам iPhone часом не вистачає автономності, хоча Apple її щорічно збільшує, переважно, звичайно, програмними методами. Давайте розберемося, які батареї будуть в нових iPhone , порівняємо їх з попередніми моделями і спробуємо зрозуміти, як зміниться час автономної роботи.

Судячи з даних, що потрапили в мережу, ємність акумуляторів справді зросла, хоч і на цифрах це не так серйозно, як у Android-смартфонів. Втім, немає сумнівів, що час роботи iPhone 14 хоч трохи збільшиться.

Батарея в iPhone 14

На перший погляд, більшості користувачів та потенційних власників нових айфонів цифри автономності не дадуть практично жодної інформації, тому потрібно порівнювати показники з попередніми моделями. Сайт mydrivers повідомляє ємність батареї буде у моделей iPhone 14 і iPhone 14 Plus.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 — 3279 мА*г.
  • iPhone 14 Plus — 4325 мА*г.

Час автономної роботи серйозно зміниться не у всіх моделей, iPhone 14 – саме такий приклад. Модель буде оснащена тим же чіпом А15 Bionic що й рік тому, акумулятор у новому Айфоні теж практично не відрізняється від смартфона 2021 – нагадаю, в ньому була батарея на 3265 мА * год. Відповідно, iPhone 14 спокійно пропрацює близько 8 годин за активного використання. Втім, це, як і раніше, набагато краще, ніж батарея iPhone 12 — 2775 мА*г.

Набагато цікавіше те, як проявить себе нова модель iPhone 14 Plus – інсайдери вже не приховують того, що Apple, швидше за все, воскресить плюс, тому потрібно звикати. Джерело зазначає, що смартфон отримає таку саму батарею, як і торішній iPhone 13 Pro Max – 4325 мА * год. Apple не стала заново вигадувати велосипед і створювати батарею для нової моделі, тому немає сумнівів, що iPhone 14 Plus на тому ж чіпі A15 Bionic пропрацює близько 10 години. Втім, iPhone 14 Plus – новачок в лінійці, тому він буде явно витриваліший за свого попередника – iPhone 13 mini з батареєю 2427 мА * год.

Виходить, Apple вирішила схалтурити і продати трохи покращені торішні пристрої заново? Не зовсім: не забувайте про 6 Гб оперативної пам’яті. Зазначу, що підсумкова автономність залежить також від того, наскільки доопрацьованою буде iOS 16: якщо реліз справді вдасться на славу, ми отримаємо потужні айфони за прийнятними цінами .

Який акумулятор у iPhone 14 Pro

Багато хто вважає, що якщо Pro-модель дорожча, то і акумулятор у ній, природно, має бути більшим. Однак це не так: Apple вже звичка встановлювати майже однакові за ємністю батареї в базову модель і Pro. Ось що ми побачимо цього року.

  • iPhone 14 Pro — 3200 мА*г.
  • iPhone 14 Pro Max — 4323 мАг.

До речі, iPhone 12 та 12 Pro мали ідентичні батареї по 2775 мА*год, а ось iPhone 13був злегка потужнішим за iPhone 13 Pro — 3208 мА*год проти 3080 мА*год. Цього ж разу на нас чекає приблизно та сама картина. Втім, переживати не варто: прошки за рахунок продуктивнішого та енергоефективнішого А16 Bionic явно працюватимуть довше, ніж торішні версії.

До речі, зверніть увагу, що якщо iPhone 14 Pro додали 120 мА*ч, то iPhone 14 Pro Max залишили торішню батарею, яку також отримає iPhone 14 Max. І це неспроста: в Apple вирішили не мудрувати і вирішили використовувати батарейку, що чудово показала себе в тестах. Ви ж пам’ятаєте, що рік тому Galaxy S21 із свідомо більшим акумулятором не стримав у битві з iPhone 13 Pro Max? Власне, не зміг обійти флагман від Apple і останній Galaxy S22, пропрацювавши на 3 години менше.

Недарма виробники Android-смартфонів досі порівнюють свої новинки з топовим iPhone (і справді програють). Особисто я не маю сумнівів, що iPhone 14 Pro Max здивує нас часом роботи, а як думаєте ви? Напишіть у коментарях нижче!

На прикладі найрізноманітніших iPhone, починаючи з SE 3 і закінчуючи iPhone 13 Pro Max, стає зрозуміло, що Apple вміє створювати досить продуктивні витривалі смартфони, спираючись на енергоефективність, а не акумулятор. Так що, якщо вас бентежить ємність батарей, що практично не змінилася, переживати не варто – новий iPhone 14 буде працювати довго , точно не менше торішніх моделей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.