Топ-5 перевірених способів прискорити роботу Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уповільнення смартфонів — один із тривожних дзвіночків і, мабуть, один із найбільших страхів їхніх власників. Якщо ви теж помітили, що ваш смартфон Xiaomi, Redmi або POCO став працювати повільніше, то ось п’ять цікавих способів упоратися з цим.Спосіб

№1: Очистіть кеш

Хороший спосіб прискорити роботу вашого смартфона – очистити кеш робочого столу MIUI , оскільки саме системний лаунчер накопичує багато одноразової інформації, що гальмує роботу пристрою. Тому рекомендується іноді очищати кеш. Для цього відкрийте програму «Налаштування», знайдіть розділ «Програми» та виберіть пункт «Всі програми», де потрібно знайти «Робочий стіл MIUI», після чого натисніть «Видалити дані» та виберіть пункт «Очистити кеш».

№2: Відключіть функції, які не використовуються

У смартфонів Xiaomi немає жодної марної функції. Однак якщо ви не користуєтеся якимись опціями, варто їх відключити, щоб вони не сповільнювали роботу смартфона. Наприклад, варто вимкнути службу трансляції та друку . Для цього перейдіть до «Параметри» — «Підключення та загальний доступ» — «Трансляція» і перетягніть повзунок у положення вимк. Щоб вимкнути функцію друку у розділі «Підключення та спільний доступ», виберіть «Друк» — «Системні сервіси друку» та вимкніть перемикач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

№3: Змініть спосіб навігації за інтерфейсом

Управління смартфоном за допомогою жестів – зручна опція, проте вона має властивість уповільнювати інтерфейс , особливо на старих моделях. Саме тому краще використовувати навігацію за допомогою кнопок. Для цього в “Налаштуваннях” перейдіть до розділу “Робочий стіл” – “Спосіб навігації” і виберіть пункт “Кнопки”.

№4: Вимкніть анімацію значків

Ви можете у повсякденному житті навіть не помітити, що на смартфоні включена анімація значків, проте ця опція може призвести до уповільнення роботи пристрою . Для цього в меню «Налаштування» зайдіть до розділу «Робочий стіл» — «Глобальна анімація значків» та вимкніть анімацію.

№5: Відключіть програму взаємодії з користувачем

Ще один метод зменшити уповільнення смартфона – відмовитися від участі у програмі взаємодії з користувачем, яку Xiaomi використовує для покращення своїх продуктів на основі надісланих користувачем даних. Це не є життєво важливою функцією, тому її можна сміливо відключити, як і персоналізовані рекламні рекомендації. Смартфон продовжить показувати рекламу, але вона більше не враховуватиме ваші уподобання.

Щоб вимкнути ці функції, відкрийте меню «Параметри» — «Паролі та безпека» — «Конфіденційність». Після цього переведіть перемикач « Програма покращення якості » у положення вимк. Далі перейдіть до розділу «Рекламні служби», де вимкніть персональну рекламу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.