Смартфони

Все, що відомо про iPhone 14: від зовнішнього вигляду до камери

Share

7 вересня відбудеться презентація iPhone 14. На ній компанія традиційно представить чотири смартфони нового покоління. Зібрали всі інсайди про новинки.

Дизайн

Головна зміна чекає на одну з двох базових моделей — iPhone 14 Max. Вона прийде на зміну лінійці mini з діагоналлю 5,4 дюйми через її нерентабельність. Тепер у Apple буде по два смартфони з діагоналлю 6,1 і 6,7 дюйма – iPhone 14, 14 Max, 14 Pro і 14 Pro Max.

Задня панель зазнає незначних змін. Блок камери буде збільшено. Він стане більшим, а камера випиратиме сильніше. Це обумовлено тим, що смартфони оснастять більшими та досконалішими модулями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А головну зміну побачимо на передній панелі. Вперше з 2017 року Apple відмовиться від класичної чубчика на користь вирізу під камеру, відокремленого від рамки. Він буде прямокутним, туди мають уміститися фронтальна камера та Face ID.

iPhone 14 і 14 Max будуть представлені в чорному, білому, синьому, червоному та фіолетовому кольорах, а 14 Pro та Pro Max – у графітовому, золотому, сріблястому та фіолетовому.

Екран

Інсайдер Росс Янг розчарував користувачів: iPhone 14 та 14 Max не отримають екрани ProMotion. Базові моделі будуть оснащені класичним дисплеєм із матрицею типу OLED та частотою оновлення 60 Гц. У 14 Pro і 14 Pro Max будуть дисплеї з динамічною частотою оновлення до 120 Гц.

Pro-шки також отримають функцію Always-On Display. Завдяки цій функції на вимкненому екрані користувачі зможуть бачити час, дату та повідомлення.

Також дисплей зможе показувати погоду, фітнес-показники, нагадування, сповіщення та ін. Відображення даних можна буде регулювати у налаштуваннях. Показувати їхня система буде за допомогою віджетів.

Камера

Очікується, що в камерах iPhone 14 Pro та Pro Max будуть значні зміни. Насамперед, це буде перший серед смартфонів Apple головний модуль із роздільною здатністю 48 МП.

Він буде значно більшим за нині класичного модуля на 12 МП. Площа датчика збільшиться на 57% щодо актуального покоління. Саме тому на задній панелі збільшиться площа блоку камери, а випирати вона стане сильнішою.

Знімати він зможе в одному з двох дозволів – 48 чи 12 МП. У другому випадку воно знижуватиметься за рахунок технології об’єднання пікселів.

Удосконалюється відеозапис. Очікується, що моделі iPhone 14 Pro та 14 Pro Max підтримуватимуть запис відео у форматі 8K замість 4K.

У передній камері також очікуються поліпшення. Усі чотири моделі будуть оснащені оновленою передньою камерою з ширшою діафрагмою f/1,9 та автофокусуванням. Більш широка діафрагма дозволить пропускати світла та отримувати якісніші фотографії.

Залізо


Apple випускає новий процесор для смартфонів щороку та оснащує їм усі свої моделі актуального покоління. Мінг-Чі Куо припускає, що цього року ситуація зміниться – тільки iPhone 14 Pro і 14 Pro Max отримають новий і швидший чіп A16, а базові моделі залишаться на A15.

A16 навряд чи буде революційним процесором. Куо вважає, що чіп буде трохи вдосконалено щодо актуального A15.

Всі моделі лінійки iPhone 14 оснащуватимуться 6 ГБ оперативної пам’яті. Про це повідомив аналітик Мінґ-Чі Куо, а підтвердила тайванська дослідницька компанія TrendForce.

Але будуть і відмінності. iPhone 14 і 14 Max отримають чіп оперативної пам’яті LPDDR4X, 14 Pro та 14 Pro Max – LPDDR5. Відповідно, Pro-шки будуть швидше і потужнішими за рахунок більш досконалого чіпа оперативної пам’яті.

А ось максимальний обсяг накопичувача може збільшитися. У модельному ряді iPhone 13 вперше з’явились версії з 1 ТБ, наступне покоління може здивувати модифікацією на 2 ТБ.

Інші фішки

Обмежена партія iPhone 14 і 14 Pro випускатиметься без фізичного слота для SIM-картки, оскільки Apple переходить на eSIM. Apple також радить великим операторам зв’язку США підготуватися до запуску смартфонів лише з eSIM до 2022 року.

За словами аналітика Apple Мінг-Чі Куо, iPhone 14 Pro та 14 Pro Max матимуть можливість підключення до Wi-Fi 6E. Цей стандарт забезпечить високошвидкісну бездротову передачу даних, необхідну для роботи з доповненою та віртуальною реальностями. Очікується, що саме він використовуватиметься в гарнітурі Apple змішаної реальності, яка може з’явитися у 2022 році.

Wi-Fi 6E використовує переваги діапазону 6 ГГц на додаток до діапазонів 2,4 ГГц та 5 ГГц. У результаті пропускна здатність збільшується, кількість перешкод знижується.

Ціни

Аналітик Мінґ-Чі Куо очікує збільшення вартості айфонів у середньому на 10%. Таким чином, iPhone 14 Pro буде коштувати від $1099, а iPhone 14 Pro Max від $1199.

Ціни в гриня поки що невідомі. Нагадаємо, що компанія може презентувати модифікацію на 2 ТБ накопичувача. Це означає, що максимальна вартість пристрою буде вищою, ніж у актуального покоління, навіть незважаючи на зростання цін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024