Смартфони

Порівняли iPhone 13 та iPhone 14. У чому різниця?

Share
Час читання: 2 хв.

Чи є сенс оновлюватись і купувати iPhone 13 на iPhone 14?

Подібності

Для початку перерахуємо те, що має залишитися тим самим:

  • можливість підключення 5G;
  • процесор A15;
  • OLED-дисплей Super Retina XDR;
  • ідентифікатор особи;
  • підтримка двох SIM-карток (eSIM та nano-SIM);
  • ширококутна камера на 12 Мп;
  • IP68;
  • панель Ceramic Shield;
  • алюмінієвий корпус.

Відмінності

Компанія Apple вирішила прибрати з лінійки телефонів версію mini, через поганий продаж iPhone 12 mini і 13 mini. Їхнє місце займе max-версія смартфона. Ці пристрої отримають 6,7-дюймовий дисплей.

При цьому на новому чіпі A16 працюватимуть лише моделі Pro. Дешевші моделі компанія оснастять старим процесором A15. Apple раніше ніколи так не робила. Через інші зміни в смартфонах стандартний iPhone 14 все одно повинен бути продуктивнішим за iPhone 13, який використовує той же процесор.

До того ж нові моделі iPhone будуть мати 6 Гб оперативної пам’яті, замість 4 Гб у минулих смартфонів. Стандартні версії телефонів оснастять LPDDR 4X, а моделі Pro – LPDDR 5.

Крім цього у 14 версій iPhone буде збільшено час автономної роботи через покращений 5G чіп. Він створений на 6-нм техпроцесі TSMC. Завдяки цьому чіп споживатиме менше енергії. Також його буде зменшено, що звільнить місце для більш місткої батареї.

Разом з тим вся лінійка 14 моделей смартфонів компанії буде підтримувати Wi-Fi 6E, пропускна здатність якого краще, ніж у Wi-Fi 6.

Як ми вже писали, в iPhone 14 очікується функція, що дозволяє відправляти смс та геолокацію за допомогою супутникового зв’язку.

Крім того телефони нової лінійки матимуть той самий дизайн, що й попередній. Очікується, що iPhone 14 і 14 Max будуть представлені в різних кольорах, включаючи чорний, білий, фіолетовий, червоний та синій.

При цьому всі iPhone 2022 можуть отримати покращену надширококутну камеру ƒ/1.8, а також буде вдосконалена фронтальна камера всіх версій смартфона. Вона буде оснащена автофокусом та діафрагмою ƒ/1,9.

Підсумки

Так як iPhone 13 досі відмінно виконує всі повсякденні завдання, а всі зміни, які будуть введені з 14 лінійкою iPhone, не настільки серйозні, я вважаю що не варто міняти свою торішню модель на нову .

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

    Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід…

    22.09.2024

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024