Порівняли iPhone 13 та iPhone 14. У чому різниця?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Чи є сенс оновлюватись і купувати iPhone 13 на iPhone 14?

Реклама

Подібності

Для початку перерахуємо те, що має залишитися тим самим:

  • можливість підключення 5G;
  • процесор A15;
  • OLED-дисплей Super Retina XDR;
  • ідентифікатор особи;
  • підтримка двох SIM-карток (eSIM та nano-SIM);
  • ширококутна камера на 12 Мп;
  • IP68;
  • панель Ceramic Shield;
  • алюмінієвий корпус.

Відмінності

Компанія Apple вирішила прибрати з лінійки телефонів версію mini, через поганий продаж iPhone 12 mini і 13 mini. Їхнє місце займе max-версія смартфона. Ці пристрої отримають 6,7-дюймовий дисплей.

При цьому на новому чіпі A16 працюватимуть лише моделі Pro. Дешевші моделі компанія оснастять старим процесором A15. Apple раніше ніколи так не робила. Через інші зміни в смартфонах стандартний iPhone 14 все одно повинен бути продуктивнішим за iPhone 13, який використовує той же процесор.

До того ж нові моделі iPhone будуть мати 6 Гб оперативної пам’яті, замість 4 Гб у минулих смартфонів. Стандартні версії телефонів оснастять LPDDR 4X, а моделі Pro – LPDDR 5.

Крім цього у 14 версій iPhone буде збільшено час автономної роботи через покращений 5G чіп. Він створений на 6-нм техпроцесі TSMC. Завдяки цьому чіп споживатиме менше енергії. Також його буде зменшено, що звільнить місце для більш місткої батареї.

Разом з тим вся лінійка 14 моделей смартфонів компанії буде підтримувати Wi-Fi 6E, пропускна здатність якого краще, ніж у Wi-Fi 6.

Як ми вже писали, в iPhone 14 очікується функція, що дозволяє відправляти смс та геолокацію за допомогою супутникового зв’язку.

Крім того телефони нової лінійки матимуть той самий дизайн, що й попередній. Очікується, що iPhone 14 і 14 Max будуть представлені в різних кольорах, включаючи чорний, білий, фіолетовий, червоний та синій.

При цьому всі iPhone 2022 можуть отримати покращену надширококутну камеру ƒ/1.8, а також буде вдосконалена фронтальна камера всіх версій смартфона. Вона буде оснащена автофокусом та діафрагмою ƒ/1,9.

Підсумки

Так як iPhone 13 досі відмінно виконує всі повсякденні завдання, а всі зміни, які будуть введені з 14 лінійкою iPhone, не настільки серйозні, я вважаю що не варто міняти свою торішню модель на нову .

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ