Смартфони

Що відомо про iPhone SE 4: дизайн, екран, процесор

Share
Час читання: 3 хв.

Останні роки Apple привчила нас до того, що нові SE-пристрої виходять кожні два роки. Так було з iPhone і очікується, що так буде цього року з Apple Watch. Проте вже зараз почали з’являтися перші чутки про наступне покоління iPhone SE. Зважаючи на все, у Купертіно незадоволені статистикою продажів свого найдоступнішого смартфона і хочуть переламати тенденцію. Насправді дуже логічно, що покупці в 2022 році обирають більш сучасні пристрої, ніж iPhone RS з дизайном, який був представлений ще в 2014 разом з iPhone 6.

Так, у iPhone SE скляна задня панель, як у iPhone 8. Але хіба вона змогла якось серйозно змінити сприйняття пристрою? Моя думка, що ні. У зв’язку з цим все більше інформації з’являється про те, що четверте покоління iPhone SE виглядатиме так само, як iPhone XR. Погляньмо, що ще нового з’явиться в iPhone SE.

Яким буде iPhone SE 4

У Підкасті Geared Up інсайдер Джон Проссер повідомив, що iPhone SE наступного покоління “буде просто старим добрим iPhone XR”. Це означає, що нарешті останній смартфон Apple позбудеться кнопки “Додому” і піде ціла епоха. Плюс до всього, після цього всі iPhone будуть мати безрамковий дизайн передньої панелі і Face ID.

З урахуванням того, що iPhone XR має екран діагоналлю 6,1 дюйма, то і новий iPhone SE отримає точно таку ж діагональ. Відкритим залишається питання, якою технологією буде виготовлений екран: iPS або OLED. З урахуванням того, що вся актуальна лінійка, за винятком Айфона РЄ, переведена на ОЛЕД-екрани, можна було б очікувати аналогічного рішення і для нового покоління iPhone SE. Однак особисто мені здається, що Apple зупиниться на IPS-екранах, які добре себе зарекомендували в iPhone XR і 11.

Збільшений розмір смартфона дозволить значно наростити батарею. Завдяки цьому пристрій зможе працювати від одного заряду значно довше, ніж поточне покоління. Діагональ екрану та час автономної роботи є одними з головних причин, чому користувачі віддають перевагу іншим пристроям актуальному iPhone SE. Все ж таки в 2022 році випускати смартфон з такими рамками навколо екрана – це трохи дивно.

Але багато любителів розмірів iPhone SE можуть бути незадоволені подібними змінами. У 2016 році, в момент анонсу найпершого iPhone SE, Apple стверджувала, що цей пристрій спеціально для тих, хто любить невеликі телефони. Досі в Купертіно продовжують підтримувати цю філософію. Менше за розмірами, ніж iPhone SE, тільки Phone 12 mini та 13 mini. Але їх вартість при цьому значно вища. Але судячи зі статистики продажів, користувачі все ж таки віддають перевагу смартфонам з більшими екранами, ніж може запропонувати актуальне покоління iPhone SE.

iPhone SE 4 – камера

Незрозумілим залишається те, який процесор отримає четверте покоління найдоступнішого iPhone. Зазвичай Apple встановлювала в такі пристрої свій топовий на момент виходу процесор. Однак тенденція може змінитися, адже навіть iPhone 14 цього року отримає небагато розігнаний торішній чіпсет . Швидше за все, більше інформації про чіп з’явиться ближче до релізу нового пристрою.

Що стосується камер, то iPhone XR та iPhone SE 2022 мають однакові 12-мегапіксельні об’єктиви з діафрагмою f/1,8 та 7-мегапіксельної фронталки з діафрагмою f/2,2. Навряд чи Apple збереже точно такі ж камери і в наступному поколінні iPhone SE, але не можна нічого виключати повністю. Сподіватимемося, що з’являться хоча б нові алгоритми обробки та нічний режим, який раніше був недоступний для недорогих айфонів.

Якщо Apple замінить поточне покоління iPhone SE смартфоном на базі iPhone XR і зможе зберегти вартість $400, то пристрій явно стане хітом. Щоб воно не від’їло продажу у інших Айфонів у Купертіно, явно обмежуватимуть його функціональність. Залишається тільки здогадуватися, чого втратить iPhone SE 4 у гонитві за балансом між продажами різних лінійок iPhone.

iPhone SE 2022 – ціна

Якщо ж ви є шанувальником класичного дизайну iPhone SE з кнопкою “Додому” і великими рамками, то саме час придивитися до поточного покоління цього пристрою. 

Головною перевагою iPhone SE 2022 є його процесор. A15 встановлюється на всю флагманську лінійку iPhone 13 і залишиться актуальним навіть після виходу iPhone 14, який також буде оснащений саме ним. Цей чіп гарантує відмінну продуктивність та довгі роки підтримки новими версіями операційної системи.

Однак не все так райдужно. За зручний розмір довелося заплатити часом автономної роботи. І це найголовніший мінус цього пристрою. Можна не звертати уваги на застарілий дизайн та величезні рамки. Але якщо смартфон показує максимум 3-4 години екрана на одному заряді – це великий біль.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

    Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід…

    22.09.2024

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024