Categories: Смартфони

Android 9.0 P для смартфонів отримав просунуте блокування вхідних дзвінків

Share

До офіційного анонса операційної системи Android 9.0 P залишилося два місяці, тому як її презентація відбудеться на початку травня на конференції для розробників Google I / O 2018. На тлі таких термінів американська корпорація намагається впровадити в ОС якомога більше різного роду функцій і можливостей, про які вдається отримувати достовірну інформацію з коду AOSP, де майже в режимі реального часу з’являються дані про нові функціональні можливості операційної системи.

Сьогодні, 3 березня, розробникам з XDA вдалося з’ясувати, що телефони під управлінням операційної системи Android незабаром отримають вбудоване блокування вхідних дзвінків або, простіше кажучи, чорний список. Компанія Google додала в Android 9.0 P просунуту систему блокування дзвінків від тих абонентів, які не знаходяться в списку контактів.

Власники всіх смартфонів на новій ОС зможуть налаштувати декілька варіантів блокування номерів, щоб несподіваним абонентам не вдавалося додзвонитися. Компанія передбачила можливість блокування в разі, якщо номера телефону немає в списку контактів, при прихованому номері під час дзвінка, коли написано «Приховано» або «Невідомо», у випадках, якщо дзвінок є платним, а також в ситуаціях, якщо номер телефону не містить інформацію про ідентифікатор абонента. Останній спосіб часто використовується при телефонних атаках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен власник смартфона на Android 9.0 P зможе самостійно вирішувати, включити або вимкнути такі можливості, тому як американська корпорація Google додала в ОС відповідні налаштування, які відповідають за це. Також розробники в новій версії операційної системи передбачили можливість отримання зворотнього дзвінка від екстреної служби, якщо раніше на її номер подзвонив чоловік, якому вона потрібна.

Хоч анонс Android 9.0 P і відбудеться на виставці Google I / O 2018 на початку травня, однак перша тестова зборка нової ОС з безліччю різних функцій з’явиться вже 14 березня, а називатися вона буде Android P Developer Preview, про це повідомив інсайдер Еван Бласс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024