Android 9.0 P для смартфонів отримав просунуте блокування вхідних дзвінків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До офіційного анонса операційної системи Android 9.0 P залишилося два місяці, тому як її презентація відбудеться на початку травня на конференції для розробників Google I / O 2018. На тлі таких термінів американська корпорація намагається впровадити в ОС якомога більше різного роду функцій і можливостей, про які вдається отримувати достовірну інформацію з коду AOSP, де майже в режимі реального часу з’являються дані про нові функціональні можливості операційної системи.

Сьогодні, 3 березня, розробникам з XDA вдалося з’ясувати, що телефони під управлінням операційної системи Android незабаром отримають вбудоване блокування вхідних дзвінків або, простіше кажучи, чорний список. Компанія Google додала в Android 9.0 P просунуту систему блокування дзвінків від тих абонентів, які не знаходяться в списку контактів.

Власники всіх смартфонів на новій ОС зможуть налаштувати декілька варіантів блокування номерів, щоб несподіваним абонентам не вдавалося додзвонитися. Компанія передбачила можливість блокування в разі, якщо номера телефону немає в списку контактів, при прихованому номері під час дзвінка, коли написано «Приховано» або «Невідомо», у випадках, якщо дзвінок є платним, а також в ситуаціях, якщо номер телефону не містить інформацію про ідентифікатор абонента. Останній спосіб часто використовується при телефонних атаках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен власник смартфона на Android 9.0 P зможе самостійно вирішувати, включити або вимкнути такі можливості, тому як американська корпорація Google додала в ОС відповідні налаштування, які відповідають за це. Також розробники в новій версії операційної системи передбачили можливість отримання зворотнього дзвінка від екстреної служби, якщо раніше на її номер подзвонив чоловік, якому вона потрібна.

Хоч анонс Android 9.0 P і відбудеться на виставці Google I / O 2018 на початку травня, однак перша тестова зборка нової ОС з безліччю різних функцій з’явиться вже 14 березня, а називатися вона буде Android P Developer Preview, про це повідомив інсайдер Еван Бласс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.