Смартфони

Названо 6 найбільших недоліків смартфонів Samsung Galaxy

Share
Час читання: 4 хв.

Смартфони Samsung – найпопулярніші пристрої на базі Android на сьогоднішній день. Однак вони не ідеальні, а деякі недоліки навіть дратують.

Для багатьох користувачів Android та Samsung є синонімами. Південнокорейський IT-гігант виготовляє одні з найкращих пристроїв на базі Android, які доступні людям з різним достатком.

Однак смартфони Samsung Galaxy зовсім не є бездоганними, а деякі їхні недоліки не просто дратують, але навіть сказують. У цій статті розглянемо шість слабких сторін пристроїв Galaxy, якими поділився один із фанатів Samsung.

ЗАНАДТО РОЗДУТЕ ПЗ

Пристрої Galaxy переповнені фірмовими встановленими програмами, більшість з яких просто дублюють сервіси Google, які теж встановлені на всіх смартфонах Android. Якщо вас не влаштовують програми від Samsung, доведеться вручну видаляти їх зі смартфона, щоб звільнити пам’ять.

А ще на пристрої є такі системні програми, як Galaxy Store, Bixby , AR Zone, які не можна видалити або відключити. Єдиний вихід хоч якось позбутися їх – приховати їх із панелі програм та головного екрану.

Крім того, багато користувачів Samsung скаржаться на те, що їх смартфони автоматично завантажують програми без дозволу, при цьому завадити Galaxy Store встановлювати свій марний софт дуже складно. Всі автоматично запущені програми продовжують працювати у фоновому режимі , зменшуючи продуктивність пристрою та швидше розряджаючи батарею.

ФОТОГРАФІЇ ВИГЛЯДАЮТЬ ДУЖЕ ОБРОБЛЕНИМИ

Сьогодні для якісної фотографії програмне забезпечення відіграє таку ж важливу роль, як і сама камера смартфона, оскільки алгоритми обробки зображень стають все більш потужними. Але якщо ви є власником пристрою Samsung, то, мабуть, помітили, як воно переборщує з обробкою, надаючи знімкам неприродного вигляду.

Фотографії часто настільки відрізняються від картинки у видошукачі, що ніколи не знаєш, чого чекати від камери. Ця проблема більше помітна на смартфонах Samsung середнього та бюджетного класу. У флагманів ж обробка зображень краща.

У порівнянні з ними фотографії на iPhone виглядають природнішими і не піддаються надмірній обробці. Причому ця тенденція не залежить від моделі Айфона: всі вони оснащені хорошими камерами .

ОБОЛОНКА ONE UI

Так, One UI – одна з найкращих оболонок Android, але не можна не відзначити, що деякі її елементи або погано спроектовані, або не мають сенсу, або здаються неповними.

Наприклад, немає вбудованої можливості зміни форми піктограм додатків. У One UI раніше була ця опція, але пізніше Samsung з незрозумілої причини її видалив. Тепер користувачам доводиться задовольнятися круглими значками або додатково завантажувати програму для кастомізації Good Lock.

ПОВІЛЬНИЙ СКАНЕР ВІДБИТКА ПАЛЬЦЯ

Сканування відбитків пальців на смартфонах Samsung займає дуже багато часу, що теж не може дратувати. А якщо у вас на кінчику пальця мозоль або який-небудь дефект, пристрій може зовсім не розпізнати ваш друкарський помилок.

Навіть після успішного сканування деяким телефонам Samsung середнього класу потрібно надто багато часу, щоб розблокувати екран. Це дуже незручно, оскільки відбувається щоразу, коли потрібно увійти до смартфону.

ВІДЖЕТИ ТА ПАНЕЛЬ ПРОГРАМ

Ще одна дратівлива особливість оболонки One UI – це те, як вона впорядковує програми. Практично кожен пристрій на базі Android має панель програм вертикально, щоб ви в пошуку потрібної іконки могли легко прокручувати її. Це відбувається природно, плавно та легко. Але на пристроях Samsung панель програм розташована горизонтально, і замість прокручування доводиться проводити пальцем по екрану, а це незручно і менш інтуїтивно.

Крім цього, не можна змінити розмір деяких віджетів, через що користувач стає складно оформити головний екран на свій смак. Є віджети розмір яких можна змінювати, але незначно.

НАВІГАЦІЯ

А ще Samsung незручно встановлює за промовчанням свої власні сервіси. Наприклад, якщо утримувати кнопку живлення, за замовчуванням запускається Bixby, а не меню вимкнення. А якщо провести пальцем ліворуч від головного екрана, відкриється Samsung Free замість Google Discover.

Але найбільше в One UI дратує те, як складно в ньому орієнтуватися. Це відмінна оболонка з масою корисних функцій, але вони приховані так глибоко, що довго шукати. Через це багато хороших функцій залишаються незатребуваними.

SAMSUNG PASS НЕ ПРАЦЮЄ З CHROME

Samsung Pass – це служба біометричної перевірки, яку можна використовувати для швидкого входу на сайти та додатки за допомогою відбитка пальця. По суті це сервіс автозаповнення, а ваші біометричні дані захищені за допомогою системи безпеки Samsung Knox.

На сьогоднішній день Knox вважається найнадійнішою платформою мобільної безпеки для Android. Завдяки їй служба Samsung Pass залишається більш захищеною, ніж інші програми автентифікації, такі як LastPass.

У чому проблема? Samsung Pass працює тільки в Samsung Internet, мобільному браузері компанії. Якщо ви за промовчанням використовуєте Chrome або будь-який інший браузер, то не зможете скористатися перевагами Samsung Pass і Knox.

ПОВІЛЬНІША ЗАРЯДКА, НІЖ У КОНКУРЕНТІВ

Samsung – мабуть, найбільш відстаюча компанія в плані збільшення швидкості зарядки своїх пристроїв порівняно з конкурентами Android. У той час як інші виробники випускають телефони із зарядкою 65 Вт, 80 Вт, 120 Вт і навіть більше, максимальна потужність, яку сьогодні пропонує Samsung, сягає 45 Вт, та й то лише на флагманських моделях S22 Ultra та S22+.

ПРОБЛЕМИ З ПОВІДОМЛЕННЯМИ

На багатьох пристроях Galaxy для обміну SMS за замовчуванням стоїть програма Samsung Повідомлення, прямий конкурент Google Повідомлення, але проблема в тому, що функції програми досить обмежені.

Наприклад, у Google Повідомлення є інтелектуальна відповідь, підказки, запропоновані дії, допомога Google Assistant, а також можливість надсилати файли та автоматично видаляти повідомлення з одноразовими паролями через 24 години. У Samsung Повідомлення нічого цього немає.

Крім того, сервіс Google набагато простіше використовувати на ПК, а у випадку з Samsung Повідомленнями доведеться помучитися. Останнє також вимагає використовувати власну клавіатуру, якщо в розмові потрібно надіслати стікери , і надсилає повідомлення, що набридають, щоразу, коли відправляєш нове повідомлення.

ВИСНОВОК

З одного боку, смартфони Samsung мають за що любити: це безліч корисних функцій, розширена підтримка кастомізації, безпека системи Knox. Але, з іншого боку, зайві встановлені програми, автоматичне завантаження програм, надмірна обробка фотографій і проблеми з оболонкою псують загальне враження.

Безперечно, деякі з цих проблем характерні не тільки для Samsung. Наприклад, смартфони Xiaomi теж славляться роздутим ПЗ, а Nokia та Motorola – повільною зарядкою. Тим не менш, вирішивши купити собі новенький Galaxy, враховуйте ці недоліки.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Samsung представила Exynos 2500 із революційною конфігурацією ядер

    Доля нового процесора Samsung Exynos 2500 залишається в тіні невизначеності, проте чутки та витоки про…

    18.10.2024

    В Україні прогнозують зростання цін на інтернет

    Схоже, що в Україні нам доведеться звикати до зростання цін на інтернет-послуги вже у 2025…

    18.10.2024

    Google призначила нового старшого віце-президента з пошуку та реклами

    Google оголосила про значні зміни у керівництві компанії. Як повідомив Сундар Пічаї, Прабхакар Рагхаван, старший…

    18.10.2024

    OpenAI готується запустити ChatGPT для комп’ютерів на Windows

    Нещодавно OpenAI запустила тестування настільної версії ChatGPT для Windows. Спочатку це лише для тих, хто…

    18.10.2024

    Новий OnePlus Ace 5 Pro дебютував з потужною начинкою та рекордною батареєю

    Компанія OnePlus готує до запуску новий флагманський смартфон - OnePlus Ace 5 Pro, який обіцяє…

    18.10.2024

    Реліз Google Pixel 9 приніс компанії рекордні продажі смартфонів

    Google Pixel 9 допоміг компанії досягти рекордних показників продажу смартфонів у III кварталі 2024 року.…

    18.10.2024