Apple стане першою, хто отримає найпередовіші чіпи. Але вони підуть не до iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Провідним виробником чіпів у світі є Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Він уже має 3-нм технологію виготовлення мікросхем. Чим менший техпроцес, тим більше транзисторів можна вмістити в чіпи, а значить зробити їх потужнішим. Apple, звичайно, претендує на передову технологію. Але, попри очікування, використовувати її стане насамперед не в айфонах.

Згідно з джерелом, Apple справді стане першим клієнтом TSMC, який отримає 3-нм чіпи. Але таких процесорів не буде у моделях iPhone 14 Pro. У новому звіті передбачається, що першим подібним чіпом Apple стане M2 Pro. А вже у наступному році з’явиться A17 Bionic SoC для моделей iPhone 15 Pro.

Це не типовий спосіб переходу Apple до нових процесорних технологій. Зазвичай чіпи випускаються наперед, щоб стати основою нових серій iPhone. На жаль, цього року все пішло не так, і Apple використовуватиме 4-нм чіпи в iPhone 14 Pro та iPhone Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.