Новий режим продовжує життя смартфонам Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щорічно виробники змагаються між собою в потужності заліза, що встановлюється. Але далеко не всі замислюються про те, як все це позначиться на часі автономної роботи наших смартфонів. На щастя, останнім часом справа зрушила з мертвої точки і багато смартфонів оснащуються додатковими налаштуваннями енергозбереження або спеціальними режимами, що дозволяють економити батарею. А такі виробники, як Apple , просто не впроваджують певних функцій, якщо не впевнені в тому, що це не позначиться негативно на заряді Айфона.

Тішить той момент, що смартфони не просто збільшують ємність акумулятора, а відбувається і робота з софтом. Так, нові складні смартфони Galaxy Z Flip 4 і Galaxy Z Fold 4 компанія Samsung впровадила новий режим роботи, що дозволяє значно економити батарею. Давайте розберемося, як він працює і чи варто чекати його на інших пристроях Samsung.

Продуктивність Samsung

У налаштуваннях нових розкладачок з’явився новий пункт під назвою “Профіль продуктивності”. Він включає два пункти:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Стандартний.
  • Легкий.

За описом виробника, ці профілі покликані надати користувачеві найбільш комфортне для нього поєднання продуктивності та часу автономної роботи. Стандартний режим є рекомендованим Samsung і дозволяє дотримуватися балансу між цими двома показниками. Тобто саме в такому режимі можна отримати максимально можливу потужність від смартфона. Якщо основний профіль використання пристрою – це ігри, то рекомендується задіяти саме його.

При виборі легкого профілю система віддаватиме пріоритет часу роботи від батареї та ефективності охолодження. При цьому швидкість роботи пристрою в деяких завданнях буде значно знижена. Тобто, якщо вашими стандартними завданнями на пристрої є перегляд соцмереж та спілкування в месенджерах, то можете сміливо перемикатися на цей профіль. Швидше за все, ви не помітите різниці у швидкості роботи.

Один із користувачів Reddit провів тест Galaxy Z Fold 4 , щоб переглянути різницю між двома режимами роботи. Якщо запустити бенчмарки в легкому режимі, то в середньому спостерігається втрата продуктивності смартфона на 20%. Цей факт повинен досить позитивно позначитися на часі автономної роботи смартфона і не дати йому перегріватись у певних сценаріях. З урахуванням того, що для чіткої та плавної роботи інтерфейсу сучасних телефонів не потрібна вся потужність процесора, то при постійному використанні легкого профілю користувачі не повинні помітити різницю зі стандартним режимом.

Таким чином, можна сказати, що Samsung знайшла досить елегантне рішення, що дозволяє тим, хто не грає на своїх смартфонах в ігри або не задіює їх для якихось важких завдань, що потребують максимальної продуктивності, відчутно продовжити час автономної роботи.

Енергозбереження на Samsung

У цій ситуації виникає питання до інших компаній, що випускають пристрої на Android. Чому не можна запропонувати таке рішення? Основним смартфоном у мене є апарат від Xiaomi і мені здебільшого зовсім не потрібна та потужність, яку він мені надає. Я б із задоволенням використав подібний легкий профіль продуктивності для автономної роботи.

Натомість я отримав тільки стандартний та ультра режим енергозбереження . У першому випадку я взагалі не помічаю різницю, включений він чи ні. Тільки падає частота оновлення екрана , але витрата залишається незмінною. А при включенні ультра економії користуватися пристроєм повною мірою взагалі не можна, тому що залишаються доступними лише вибрані програми. Шановні виробники, повчіться у Samsung. І тоді, можливо, у вас залишиться більше лояльних користувачів.

У власників старих телефонів Samsung швидше за все виникає питання: а чи будуть на їх пристроях профілі продуктивності. З огляду на те, що це налаштування є частиною One UI 4.1.1 , існує надія, що й інші гаджети їх отримають. Або хоча б флагманська серія Galaxy S22. Але жодної точної інформації щодо цього виробник не дає. Тому залишається лише чекати наступних оновлень та сподіватися, що Samsung привнесе цю можливість на всі свої пристрої. Тоді у людей з’явиться значно більше вибору та можливостей продовжити життя своїм смартфонам.

А нам, користувачам пристроїв інших виробників, сумно сподіватися, що цю функцію підглянуть та додасть ще й на наші пристрої. Це, звісно, ​​малоймовірно, але надія завжди вмирає останньою. Тим більше, що останнім часом саме енергоефективність починає виходити на головні ролі у більшості мобільних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.