Huawei Mate 50 оснастять камерою зі змінною діафрагмою – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через свої фізичні розміри мобільні камери мають цілу низку обмежень у порівнянні з «дорослими» аналогами. Судячи з нових даних від одного з китайських інсайдерів, HUAWEI має намір частково виправити це в новому флагмані Mate 50, оснастивши його об’єктивом зі змінною діафрагмою. 

Варто зазначити, що HUAWEI ще минулого року зареєструвала у ВОІВ  мобільну камеру, здатну змінювати свою апертуру завдяки спеціальному механізму із шістьма так званими пелюстками. Вони можуть зрушуватися, змінюючи таким чином діафрагму і зменшуючи чи збільшуючи кількість світла, що потрапляє на матрицю. Так, при яскравому освітленні краще знімати із закритою апертурою, а при нестачі світла – з відкритою. Це також впливає на глибину різкості зображення.

Інсайдер стверджує, що HUAWEI застосує цю технологію у флагманській серії Mate 50. Камера смартфона зможе змінювати діафрагму від f/1.4 до f/4.0. Щоправда, не зрозуміло, чи доступні користувачеві лише два крайніх значення, чи можна буде вручну регулювати діафрагму, встановивши, наприклад, f/2.0 або f/3.0. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело також повідомляє, що Mate 50 Pro оснастять телеоб’єктивом для макрозйомки з 15-кратним наближенням, а Mate 50 RS – з 35-кратним наближенням. За чутками, смартфони можуть уявити 7 вересня, але HUAWEI жодних анонсів ще не робила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.