Прогрес на ринку смартфонів зупинився

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сотні технологічних компаній представили свої останні досягнення на виставці Mobile World Congress 2018 у Іспанії. Центральну роль, звичайно, відіграли смартфони і флагманські новинки від Samsung, Huawei, Sony і LG. Однак крім великих гравців свої апарати демонстрували і менш популярні виробники. Аналітики відзначили, що більшість “пристроїв-середнячків” мало чим відрізнялися один від одного, з чого зробили невтішний висновок: прогрес в індустрії смартфонів зупинився, передає CNBC.

“Якщо не брати до уваги яскраві флагманські пристрої, виробники яких витрачають сотні мільйонів доларів на їх просування, тут маса нічим не примітних Android-апаратів. Якщо так піде, є ризик, що подібні виставки перетворяться просто в непотрібні шоу зі схожих як дві краплі продуктів, які можуть зацікавити споживачів “, – прокоментував в інтерв’ю агентству аналітик CCS Insight Бен Вун (Ben Wood).

Раніше на відсутність інновацій в смартфонах поскаржилися і аналітики Gartner. У IV кварталі фахівці зареєстрували більш ніж 5-процентне падіння на ринку комунікаторів, що стало першим річним зниженням в галузі. Серед причин негативної динаміки фахівці перерахували уповільнення переходу на смартфони власників апаратів класу “feature phone”, а також небажання користувачів частіше оновлювати смартфони через занадто незначні переваги в нових апаратах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бен Вуд вважає, що прогрес застопорився, і що в найближчому майбутньому зовнішній вигляд смартфонів навряд чи зміниться, навіть незважаючи на розмови про впровадження дисплеїв, які згинаються і згортаються.

Однак не всі ринкові експерти налаштовані настільки скептично. Деякі аналітики вважають, що інновації на ринок смартфонів принесе штучний інтелект (ШІ).

Провідні гравці вже активно впроваджують елементи ІІ. Так, Samsung продемонструвала на MWC 2018 поліпшені можливості голосового помічника Bixby в своїй флагманській моделі Galaxy S9. ІІ-технології у своїх пристроях використовують Google і Apple, а Huawei навіть розробила передові чіпи з ІІ-можливостями, якими комплектуються її топові моделі смартфонів, такі як Mate 10 і Mate 10 Pro.

“Так, форм-фактор телефонів не змінюється, але людям набагато важливіше не те, що вони бачать, дивлячись на апарат, а те, що він робить для них. Мова не про те, що ми можемо зробити за допомогою телефону, а про те , що сам пристрій може зробити від нашої особи без необхідності будь-яких наших дій. Ось де вступає штучний інтелект, “- заявив в інтерв’ю CNBC директор з досліджень в області мобільних пристроїв IDC Франсиско Джеронімо (Francisco Jeronimo).

За матеріалами CNBC

Джерело: DailyComm

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.