Головна Смартфони Huawei представила HarmonyOS 3. Що нового?

Huawei представила HarmonyOS 3. Що нового?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні кілька тижнів з’явилося багато повідомлень про нову версію Huawei HarmonyOS. І ось компанія офіційно її випустила. Учора Huawei провела повномасштабну конференцію із запуску HarmonyOS 3. Вона була покращена в кількох аспектах. Система поставляється з покращеним HyperTerminal, універсальною картою, плавною роботою, конфіденційністю та безпекою. За словами Huawei, система HarmonyOS 3 істотно покращує користувальницький досвід. Повноцінне поширення розпочнеться у вересні, а поки що ми можемо поговорити про те, що в ній буде.

Вийшла HarmonyOS 3

HarmonyOS 3 пропонує кілька основних функцій оновлення, включаючи HyperTerminal (подвоєння кількості обладнання), багату екосистему, розумний будинок, тривале оновлення, конфіденційність та безпеку, а також багато інших покращень.

Наразі бета-версія HarmonyOS 3 доступна для перших користувачів. Власники сумісних моделей можуть зареєструватися та завантажити оновлення. HarmonyOS 3 HyperTerminal підтримує спільну роботу 12 типів інтелектуальних пристроїв. До них відносяться принтери, розумні окуляри та розумні автомобілі. Крім смартфонів у процесі спільної роботи можуть використовуватися розумні екрани та ПК із Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна встановити HarmonyOS 3

Деякі телефони Huawei вже отримали оновлення HarmonyOS 3.0 . У журналі оновлень говориться, що операційна система дотримується концепції «звичайно використовуваної і завжди нової» та надає користувачам «подальші» безкоштовні оновлення.

Що нового в HarmonyOS

Робочий стіл нової операційної системи вдалося зробити більш персоналізованим. Є навіть функція інтелектуального компонування робочого столу, що включається одним тапом. Крім того, для зберігання особистих даних пропонуються конфіденційні папки.

Статус безпеки пристрою став більш прозорим та керованим, захист даних став більш простим та надійним. Простіше кажучи, нова система має більш високий рівень безпеки, який не позначився негативно на функціональності. Зокрема, це стосується більш розвиненої системи розумного будинку.

Об’єднання ПК, монітора та гарнітури, з’єднання смартфона та планшета, продовження роботи на інших пристроях, єдиний вхід у систему – все це HarmonyOS 3. При цьому всім можна керувати за допомогою одного вікна. Якщо заявлене справді працюватиме, то це буде дуже цікаво.

Можна не тільки з’єднувати всі пристрої, замикаючи їх на смартфон, а й керувати ними, якщо вони вже в мережі та об’єднані між собою. Наприклад, так можна користуватися розумними колонками , виводити інформацію з одного пристрою на інший та керувати ними без участі смартфона.

Huawei Watch зможуть легко підключатися до іншого спортивного обладнання. Навушники перемикатимуться між джерелами тоді, коли це потрібно. А в автомобілі можна буде користуватися програмами зі смартфона.

Функції смартфонів Huawei

Функція об’єднання ярликів додатків тепер працюватиме ще краще. Їх можна буде не тільки об’єднувати в супер папки, але змінювати їх розмір після об’єднання, щоб вони займали менше місця на хоумскрині. Нові параметри отримали і папки, які теж були досить перероблені. Є навіть інтелектуальне компонування елементів, щоб вони стояли так, як потрібно користувачеві. Щоправда, це скоріше бачення системи, але спробувати точно варто. Раптом вона вгадає.

А ще HarmonyOS 3 поставляється з покращеним ігровим двигуном superframe. Він дає змогу скоротити енергоспоживання під час рендерингу графіки на 11%. Крім того, на 14% покращилася реакція додатків для управління суперпам’яттю.

Щодо конфіденційності, новинка і тут підтримує нові функції, включаючи центр безпеки, який може знищувати віруси, перехоплювати загрози, має чистий режим та захист від підмінних програм.

Все це треба перевіряти у справі, а більшість функцій не буде доступна для користувачів за межами Китаю. Але від цього не стає менш цікавим те, як компанія розробляє та впроваджує нові функції у ПЗ, яке може конкурувати з Android та iOS. Чи то ще буде? Як ви вважаєте, чи зможе HarmonyOS перерости у щось більше, ніж просто операційна система для смартфонів Huawei?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: