Чому варто купити Samsung Galaxy Z Fold 3 5G: головні особливості смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складні дисплеї відкривають нові можливості для смартфонів, які можуть стати набагато менше. Однак технологія порівняно тендітна і все ще досить дорога. Samsung вирішує обидві ці проблеми у своїй третій складній моделі. Передбачається, що екран тепер витримує більше, а смартфон навіть має високу водонепроникність. Водночас ціна продовжує знижуватись. Ми рекомендуємо купити чехол на z fold 3 за вигідною ціною у наших партнерів.

Дизайн

На погляд, візуально мало що змінилося проти попередником. Однак є кілька покращень. Наприклад, з’явилися нові кольори, і він став візуально тоншим. При глибині 16 міліметрів він все ще товщий за “звичайний” смартфон у складеному стані, хоча насправді його товщина становить 16 міліметрів з одного боку і всього 14 міліметрів з іншого. Це з тим, що, як і в попередників, дві відкидні половинки не прилягають друг до друга, а утворюють клиноподібний зазор. Це необхідно для того, щоб частинки бруду, що потрапили під час складання, не пошкодили дисплей.
Найнеприємнішим моментом залишається велика вага – при вазі 271 грам Fold 3 важче за більшість смартфонів.

До речі, зазначена глибина конструкції не включає витягнуте підвищення камери на задній панелі; Тут потрібно додати трохи більше 2 мм. Однак, завдяки клиноподібній формі та розташування лінз на більш вузькій стороні, розмір пристрою становить трохи менше 17 замість 18 міліметрів у лінз. Задня частина складеного Fold 3 знову матово-чорна і виконана з металу, тоді як попереду розташований практично повнорозмірний відкритий дисплей, захищений склом Gorilla Glass Victus.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Зовнішній дисплей являє собою повноекранну панель з діагоналлю 6,2 дюйми та роздільною здатністю 2268 x 832 пікселів. В результаті щільність пікселів становить майже 390 ppi та забезпечує чітке відображення контенту. У розкладеному стані розміру становить 7,6 дюйма, як і в попереднику Fold 2, роздільна здатність становить 2208 x 1768 пікселів, а щільність пікселів – трохи більше 370 ppi.

Всередині та зовні Samsung покладається на технологію OLED, обидва екрани забезпечують чудові кольори, чудовий рівень чорного та відмінну читаність навіть під плоскими кутами огляду. Яскравість основного екрану складає близько 750 кд/м2 в автоматичному режимі, а яскравість зовнішнього дисплея досягає 890 кд/м2 – це забезпечує хорошу читаність навіть за сонячного світла і найкраще відображає HDR-контент.

Камера

Всі три об’єктиви (основний, ширококутний та телефото з 2-кратним зумом) забезпечують 12 мегапікселів, а основний та телефото об’єктиви мають оптичну стабілізацію. За якістю камера – як випливає зі значень – знаходиться на одному рівні з камерою в Fold 2.

Це не погано, особливо у випадку основної камери, оскільки вона робить дуже прийнятні фотографії при хорошому і поганому освітленні, які не далеко втекли від якості поточної топової моделі Samsung Galaxy S21 Ultra. На жаль, Samsung не змінив широкий кут огляду. Він, як і раніше, страждає від занадто каламутної якості, шуму зображення і помітних спотворень по краях, але його все ж таки достатньо для миттєвих знімків.

Оптичний зум знаходиться на звичному високому для Samsung рівні.
UDC, камера під екраном, є новинкою. Це відноситься до фронтальної камери, яка не тільки непомітна на перший погляд через розташування під дисплеєм, але і при 4 мегапікселях має дуже низьку якість. Фронтальна камера, яка проглядає крізь зовнішній дисплей через виріз, краще. Вона робить знімки з роздільною здатністю 10 мегапікселів, більш чіткі та деталізовані при хорошому та поганому освітленні.

Смартфон

оснащений найновішим процесором Snapdragon 888, який поєднується з 12 Гб оперативної пам’яті. Топовий чіпсет забезпечує абсолютно плавну роботу у повсякденному використанні.

У технічному плані пристрій має 256 або 512 Гб вбудованої пам’яті, Bluetooth 5.2, NFC, 5G із численними частотами та Wifi-6. Можливо, найбільш помітним тут є можливість розширення пам’яті, але Fold 3 може вміщати або 2 nano-SIM, або звичайну nano- і eSIM. Стереодинамік гучний, але при цьому не хрипить на високому рівні і навіть пропонує низькочастотний звук. Датчик відбитків пальців у кнопці живлення працює швидко та надійно.

Що стосується програмного забезпечення, Samsung використовує Android 11 із One UI 3.1. Крім програм Samsung (включаючи Dex), також встановлені програми Microsoft, Netflix, Facebook і Spotify, але їх можна видалити без будь-яких проблем.

Час автономної роботи

Акумулятор тепер становить 4400 мАг, що навіть трохи менше, ніж у його попередника Fold 2. Було б не дивно, якби нова модель досягла більш короткого часу роботи – але насправді все навпаки. У тесті батареї PCmark Fold 3 досягає майже 9 годин в автоматичному режимі з великим основним дисплеєм і навіть трохи менше 10,5 годин у складеному стані-це абсолютно солідний показник часу роботи. Незважаючи на це, користувачі Fold 3 зможуть обходитися без підзарядки в середньому 2 дні. Однак підзарядка також займає чимало часу: Fold 3 потрібно майже 2 години за умови, що є відповідний зарядний пристрій.

Остаточний вердикт

Новий складний пристрій від Samsung багато в чому повторює свого попередника. До них відносяться дизайн, який став лише трохи тоншим і легшим, дисплей, який був перероблений тільки з точки зору енергоспоживання та можливості роботи зі стілусом, і практично незмінний модуль камери. Нове – це можливість роботи зі стілусом, а також водонепроникність, сучасний топовий чіпсет і кілька покращень у деталях, які помітні лише при дуже близькому розгляді. Але Fold 3 – це явно найкраща модель Z Fold – і вона навіть стала трохи дешевшою за свого попередника.

Ну, частково це пояснюється відсутністю зарядного пристрою, а трохи менше ніж 1900 доларів – це все одно дорого. Але якщо вам потрібен доладний дисплей, то вам не обійтися без Galaxy Z Fold 3 5G. Пристрій, як і раніше, заповнює цікаву нішу, але через кілька років все може змінитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.