Як вірус може потрапити до вашого комп’ютера: Топ-3 способи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні майже будь-який пристрій, що має доступ в інтернет, може зазнати хакерської атаки. Причому таке трапляється навіть із великими компаніями. Існують три основні способи, за допомогою яких вірус може проникнути в комп’ютер.

У 2019 році компанія Travelex із Великобританії постраждала від хакерської атаки. Комп’ютери цієї компанії виявилися заражені вірусом, через який багато даних було зашифровано. Внаслідок організації для відновлення доступу до інформації довелося віддати зловмисникам 2,3 мільйона доларів.

Тому потрібно не лише встановлювати антивіруси, а й знати, якими шляхами шкідливі програми можуть потрапити на ваш комп’ютер. Таких шляхів три.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Заражені файли . Наприклад, таке трапляється, якщо ви завантажуєте якусь програму не з офіційного сайту. У кращому випадку у вас на комп’ютері може виявитися програма з рекламою, у гіршому – з вірусами. Якщо для того, щоб скачати файл, вам пропонують перейти за посиланням, то насамперед перевірте, чи безпечна вона. Зробити це можна за допомогою сервісів Safe Web, а файл легко перевірити завдяки VirusTotal або DrWeb.
  1. Фішинг . У цьому випадку на електронну пошту вам надходить лист від якоїсь великої організації. У такому листі також обов’язково буде посилання: наприклад, нібито офіційний сайт цієї організації. При цьому її відмінність від справжньої може полягати лише в одному символі. Подібні посилання допомагають виявити різні послуги, включаючи Virus Total і Safe Web.

  2. Віддалений робочий стіл . Ця технологія дає можливість користувачеві одного комп’ютера через інтернет отримати доступ до іншого комп’ютера. Для того щоб захиститися від зловмисників у даному випадку, потрібно якнайчастіше оновлювати програмне забезпечення, вигадувати складні паролі та використовувати двофакторну автентифікацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.