Чому кнопковий смартфон на Android – це круто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кажуть, що мода циклічна – і це факт. На прикладі смартфонів ми бачимо, як деякі функції, які колись не сприйняті користувачами всерйоз, повертаються в новому вигляді і стають дуже актуальними. Але про повернення популярного форм-фактора говорити не доводилося — кнопкові телефони сьогодні серйозно вже ніхто не сприймає. А даремно: якщо Nokia – другосортна компанія з випуску смартфонів у 2022 році, то Xiaomi – один із лідерів індустрії та має право на сміливі експерименти. Цього разу техногігант вирішив випустити смартфон із кнопками — мобільник із потужним процесором та наAndroid 12 . Розповідаємо, що про нього відомо і чому кнопкові телефони це круто.

Кнопковий мобільний телефон Xiaomi

Якщо ви думали, що Xiaomi 12S Ultra це єдиний топовий смартфон від китайської компанії на сьогоднішній день ви сильно помилялися. Китайці приберегли дещо цікавіше – це кнопковий телефон F22 Pro, який сам виробник проголосив «королем кнопкових телефонів». Чому так? Все дуже просто: телефон отримав сенсорний екран і двоядерний MediaTek Helio G85 — не топовий чіп, але саме він встановлений в Redmi Note 9, який вийшов два роки тому. До речі, сама компанія-виробник процесора свого часу називала його ігровим.

Крім цього, смартфон отримає 4 Гб оперативної пам’яті та 128 Гб вбудованої пам’яті, що закриває всі питання про продуктивність і багатозадачність. Проблем із функціональністю виникнути не повинно: кнопковий Xiaomi отримає Android 12 за умовчанням – далеко не всі смартфони компанії отримали це оновлення. А ось чим ще примітний цей телефон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Роз’єм Type-C.
  • Основна камера 8 Мп, фронтальна – 2 Мп.
  • Акумулятор 2150 мАг.
  • Екран 640*960 пікселів з діагоналлю 3,5 дюйми та частотою 60 Гц.
  • Маса – всього 116 р.

Мобільник ще не вийшов офіційно, але на YouTube вже з’явилося відео з розпакуванням . Телефон справді працює. Насправді це продовження торішнього F21 Pro, але більш виразне і обдумане.

Переваги кнопкового телефону

Це може здатися дивним, але кнопкові телефони зараз бачаться найцікавішим форм-фактором. Дивіться самі: звичні смартфони вже потихеньку досягають стелі можливостей – ні нові процесори, ні екрани, ні матеріали не вражають. Головна фішка кнопкових телефонів – можливість створювати незвичайний зовнішній вигляд. Просто згадайте, скільки телефонів було у нульових. Це неможливо зробити з нинішнім форм-фактором моноблоку: виняток — складні пристрої, але їхня ціна далеко не кожному по кишені. Попри це смартфони з гнучким екраном — заслуга Samsung. Цього року складні пристрої компанії можуть зайняти 1% ринку, що саме собою може виявитися рекордом.

Кнопкові телефони із сенсорним екраном – круте рішення. Ви одночасно можете користуватися і клавішами, і керувати дотиком: фізичні кнопки – справжній порятунок для жінок з довгими нігтями. А ще так зручніше керувати смартфоном – просто згадайте про те, наскільки важко дотягнутися великим пальцем до верхньої частини екрану, не випустивши телефон із рук.

Кнопковий телефон міг би відродити мобільний геймінг, який загнувся вже давно: смартфони з сенсорним екраном набридли любителям ігор – управління не ідеальне, екрани – теж. Немає фізичного контакту пальців з кнопками керування – за більш ніж 10 років популярності сенсорних екранів до цього не всі звикли. Додайте до цього те, що кнопкове керування просте і інтуїтивно зрозуміле: так, набирати текст на Т9 без помилок складно, зате можна це робити наосліп, коли немає можливості поглянути на екран – прямо як з друком на клавіатурі ПК.

Незвичайне рішення від Nokia. Смартфони такого собі дозволити не можуть.

Автономність кнопкових телефонів

Одним із найенергоємніших елементів у смартфоні є дисплей — саме він з’їдає найбільше енергії, незважаючи на інновації на кшталт OLED-екранів. Кнопкові телефони — менш ненажерливі, тому що екрани в них менші екрани. До речі, не все так погано: у кнопкового флагмана Xiaomi діагональ екрану відповідає показникам iPhone 2G – 3,5 дюйми. До речі, дисплей у iPhone SE 2022 – 4,7 дюйма, iPhone 12 – 6,1 дюйма. Не така вже й велика різниця, погодьтеся? За 15 років екран iPhone не виріс у розмірах навіть удвічі!

Якщо думаєте, що кнопкові телефони від Xiaomi – пустощі, то ось вам ще один приклад: Nokia випустить кнопковий 5710 XpressAudio з вбудованим відсіком для бездротових навушників – оригінальне рішення чи не так? Сподіваюся, після цього у вас не залишилося сумнівів у тому, що час кнопкових телефонів повертається — вони точно цікавіші за сучасні смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.