Смартфони

Xiaomi випускає майже однакові телефони з різною ціною. Чим вони відрізняються

Share

На часто, але буває таке, що виробники випускають ту саму модель свого смартфона з різними версіями процесорів. Часто за цим буває помічена Samsung, яка для ринку США робить смартфони на чіпах Snapdragon, а для решти – на власних Exynos. У цій ситуації покупець практично не має вибору. Офіційно різні процесори до одного регіону не поставляються, і якщо хочеться виділитися, то доводиться шукати перекупників або замовляти з доставкою з іншого регіону. Але вчора Xiaomi випустила смартфон із різними версіями процесорів, у яких це навіть відображено у назві, і покупець матиме право вибору. Теоретично процесори одного рівня, але практично стоять смартфони з ними по-різному. Тут треба розібратися.

Xiaomi з різними процесорами

Напередодні вчорашнього заходу із запуску нової лінійки Xiaomi 12S ходили чутки, що компанія представить модель із приставкою Pro та чіпсетом Mediatek. Чутки виправдалися лише частково. Насправді цей пристрій виявився версією Xiaomi 12 Pro, що отримала назву Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition. Смартфон поставляється з деякими відмінностями і через це коштує дешевше.

Чим відрізняється Xiaomi 12 Pro від Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition

Як випливає з назви, Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition оснащений чіпсет Mediatek. Якщо бути точним, це Dimensity 9000 Plus. Таким чином, Xiaomi стала першим виробником, який використовує у смартфонах чіпи Snapdragon 8 Plus Gen 1 (серія Xiaomi 12S) та Dimensity 9000 Plus.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mediatek Dimensity 9000 Plus стабільніший чіпсет, ніж Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Новий чіп не тільки енергоефективніший, але й забезпечує кращі теплові характеристики. Отже, пристрій має загалом працювати дещо краще. Особливо добре це буде проявлятися під навантаженням, наприклад, під час ігор або під час зйомки відео з максимальною роздільною здатністю.

У якому Xiaomi камера краще

Головною особливістю Xiaomi 12 Pro є його камери. Це не стосується Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, оскільки він поставляється зі спрощеною системою камер. Це 50 Мп основний датчик Sony IMX707 з підтримкою OIS та 32 Мп селфі-камера, які не відрізняються від Snapdragon-версії. Тим не менш, два датчика, що залишилися, являють собою більш слабкий 13 Мп надширик і 5 Мп телемакрооб’єктив. У версії зі Snapdragon замість них встановлено два 50 Мп датчиків для надширокої зйомки та 2-кратного оптичного збільшення. Також камери в цьому смартфоні не мають відношення до Leica – те, чим виділяються топові моделі нової серії.

Зміни торкнулися і батареї, але в цьому випадку Dimensity Edition пропонує більше значення – 5160 мАг проти 4600 мАг у Xiaomi 12 Pro. Зате вона не має бездротової зарядки, а потужність провідної обмежена 67 Вт проти 120 Вт у Snaodragon-версії.

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition поставляється з конфігураціями пам’яті 8/128 ГБ і 12/256 ГБ за ціною 3999 юанів (приблизно 18 000 грн) та 4499 юанів (приблизно 20 000 грн) відповідно. Він продаватиметься в Китаї, але і в інших країнах його можна буде купити.

Скільки коштує Xiaomi 12 Pro

Тим часом, Xiaomi 12 Pro продається практично на всіх ринках, де є Xiaomi. Вони навіть є в Україні, але офіційна ціна на сайті АЛЛО на них 37 999 грн за версію 12/256 ГБ. Для порівняння, у Китаї ця модель коштує 5399 юанів (приблизно 25 000 грн).

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition на 700 юанів дешевше, ніж Xiaomi 12 Pro. Таким чином, на перший погляд, він здається вигідною покупкою. За деякими показниками вони повністю однакові, але певна різниця все ж таки є. Можна однозначно сказати, що моделі Dimensity не вистачає багатьох важливих для користувачів функцій. У той же час не можна заперечувати проблеми з продуктивністю, температурою та батареєю у версії Snapdragon, на тлі яких Dimensity Edition видається чудовим варіантом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024