Ґаджети

Чим Mi Band 7 Pro відрізняється від Mi Band 7 і який вибрати

Share
Час читання: 4 хв.

Xiaomi порадувала нас не лише новими смартфонами, а й новим фітнес-браслетом: точніше, не таким вже й новим, але дуже знайомим. Пам’ятаєте, ми розповідали вам про недоліки Mi Band? Саме в новому Mi Band 7 Pro було враховано всі побажання! Браслет сильно змінився, хоча такий форм-фактор ми вже зустрічали у багатьох гаджетах. Втім, відмінності від Mi Band 7 у нього хоч греблю гати: за рахунок них легендарний наручний браслет, впевнений, знайде нових шанувальників, які раніше від нього вернули ніс у бік більш преміальних годинників Samsung і Apple Watch. Розповідаємо, яким вийшов Mi Band 7 Pro та який Mi Band вибрати тепер.

Зовнішній вигляд Mi Band 7 Pro

Схоже, в Xiaomi вирішили не морочитися з дизайном Mi Band 7 Pro і просто випустили черговий браслет Amazfit або Redmi: справа в тому, що Pro-версія фітнес-аксесуара виглядає зовсім інакше і в ній не впізнати той компактний Mi Band, до якого все так звикли. Ні капсула, ні ремінці – нічого спільного з Mi Band немає і до цього потрібно звикнути. З іншого боку, стало краще взагалі все, і це не може не тішити.

  • Роздільна здатність AMOLED-екрана становить 280*456 пікселів, а діагональ становить 1,64 дюйми – всього на 0,2 дюйми більше, ніж у звичайного Mi Band, але сам екран зріс у розмірах.
  • У «прошки» також є Always On Display, тому фітнес-браслет, більше схожий на смарт-годинник, не потрібно буде зайвий раз активувати.
  • Понад 180 нових циферблатів.
  • Нове кріплення ремінців – крім квітів, нічого спільного з Mi Band 7.
  • З’явився датчик освітленості: тепер він регулює яскравість за рівнем освітлення, а не за часом.
  • Водонепроникність 5 АТМ, що відповідає зануренню у воду, душ та зливу. Але перевіряти цього, звичайно ж, не варто.

Але зовнішні зміни Mi Band 7 Pro далеко не найголовніше. Ще більше цікавого розробники залишили усередині! І так, ми пам’ятаємо, що браслет називається Smart Band 7 Pro , але за звичкою називаємо його Mi Band.

Характеристики Mi Band 7

Новий браслет Xiaomi став ще спортивнішим, хоча, здавалося б, ну куди ще? Тепер йому не потрібна прив’язка до смартфона — у Mi Band вбудували датчик GPS, на якого любителі спорту чекали вже давно. Це означає, що для відстеження, скажімо, ранкової пробіжки вам не доведеться брати телефон – ваш маршрут на карті Mi Band 7 Pro зафіксує без нього.

Абсолютно нові ремінці – ось, що відрізняє Mi Band 7 Pro

Для цього енергоємного модуля розробники встановили покращену батарею – цілих 235 мА * год, що на порядок вище, ніж у Mi Band 7 (180 мА * год). На думку розробників, цього вистачить на 12 днів роботи без підзарядки – різниця із звичайною версією складає 2 дні. До речі, оптимізувати Mi Band можна завжди, тому відключивши непотрібні функції, зможете ним користуватися ще довше.

За традицією, у пристрої є датчик частоти серцевих скорочень, функція вимірювання рівня кисню в крові, але більше радує 14 професійних спортивних режимів, що на 10 більше, ніж Mi Band 7. Браслет отримав 117 режимів тренувань. Крім того, розробники згадали розширені функції моніторингу різних фаз сну, що вселяє надію на точніший аналіз, ніж будь-коли.

Зазвичай Xiaomi представляє версію з NFC набагато пізніше за звичайну, через що виникає плутанина, але і тут споконвічна проблема була вирішена: Mi Band 7 Pro має NFC-модуль за умовчанням. А що так можна було?

Головна фішка Mi Band 7 Pro

Якщо вам здається, що екран – це основна відмінність Mi Band 7 Pro, то погляньте на ремінці: тепер вони мають нові кріплення, що нагадують швидше Apple Watch. Звісно, ​​ні про яку сумісність із ремінцями попередніх версій йти не може — і це головний плюс. Такі ремінці — надійніший варіант, ніж раніше: точно не порвуться, збиратимуть менше бруду, а втратити Mi Band стане набагато складніше. Сама капсула не вискочить, якщо ви сильно не постараєтеся, та й традиційне кріплення від звичного годинника – більш перевірений варіант.

Такого Mi Band ми ще не бачили. Гідне оновлення!

Який Mi Band вибрати

Зважаючи на те, що Mi Band 7 Pro змінив дизайн, тепер покупці зіткнулися з новою дилемою: смарт-годинник або фітнес-браслет? Втім, тут і так все зрозуміло: ті, кому до душі невибагливий компактний гаджет можуть сміливо вибирати Mi Band 7, але якщо знадобиться звичний оку форм-фактор смарт-годин, NFC і GPS в комплекті, то саме для вас і існує Xiaomi Smart Band 7 Pro.

Зміни Mi Band 7 Pro відбилися на ціні. Але не критично: принаймні в Китаї: на старті продажів Mi Band 7 Pro буде коштувати 379 юанів (приблизно 1700 грн), а пізніше – 399 юанів ( 1800 грн ). В Україні гаджет коштувати буде близько 2-3 тисяч гривень, що, на мій погляд, цілком демократично.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024

    Microsoft нарешті усунула давню проблему єдиного входу в Windows 10

    Цього тижня Microsoft випустила необов'язкове оновлення KB5043133 для Windows 10, яке принесло кілька покращень у…

    27.09.2024

    Вихід iOS 18.0.1 вже не за горами і в ній будуть виправлені помилки

    За наявними даними, компанія Apple готує до випуску нову версію iOS 18.0.1, яка міститиме виправлення…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S26 отримає значний приріст продуктивності

    З урахуванням того, що до випуску Samsung Galaxy S25 залишилося лише чотири місяці, з'явилися перші…

    27.09.2024

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024