Як приховати або заблокувати програму на Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що періодично виникають ситуації, коли з’являється необхідність приховати якийсь із встановлених на смартфон додатків або додатковим паролем закрити доступ до нього. Причин цього може бути безліч, але найголовніше, що сучасні апарати на Android дозволяють це зробити. У Samsung є захищена папка Knox, а у Xiaomi – стандартний додаток ” Безпека “.

За допомогою цієї програми, не вдаючись до встановлення будь-якого стороннього софту, можна приховати потрібну програму з меню програм та робочого столу або встановити додатковий захист під час його відкриття. Погляньмо, як це можна зробити.

Заблокувати програму – Xiaomi

Не заглиблюватимемося в причини, за якими користувачі блокують програми. Кожен має свої мотиви для цього. Оболонка смартфонів Xiaomi – MIUI дає користувачам достатню кількість параметрів, щоб не вдаватися до стороннього софту. Більшість із нас, провівши первинне настроювання пристроїв, не звертали особливої ​​уваги на додаток «Безпека».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А хтось навіть намагався його видалити, припускаючи, що це якийсь не дуже якісний антивірус. Але ця програма має велику функціональність. Крім оптимізації системи, очищення сміття, що накопичилося, і збільшення швидкості роботи, саме за допомогою неї можна поставити додатковий захист на встановлені додатки.

Для того, щоб заблокувати програму, необхідно:

  • Відкрийте програму «Безпека».
  • Перейдіть в самий низ сторінки.
  • Виберіть «Захист програм».
  • Натисніть кнопку «Увімкнути» та дотримуйтесь інструкцій на екрані смартфона. Зверніть увагу, що крім графічного ключа можна використовувати і код-пароль. Обидва ці способи можуть відрізнятися від встановлених на розблокування смартфона.
  • Після того, як проведено налаштування, необхідно вибрати програми, які ви хочете заблокувати, і пересунути навпроти них повзунок.

Після цих дій вибрані програми будуть заблоковані . Якщо на вашому Xiaomi налаштовано розблокування по обличчю, можна активувати доступ до цих програм з її допомогою, натиснувши на кнопку «Використовувати дані обличчя». Окремо можна приховати вміст сповіщень, перейшовши до відповідного розділу. Тепер при спробі відкрити заблоковану програму буде запропоновано скористатися одним із варіантів біометрії, якщо ви активували їх при налаштуванні, ввести пароль або намалювати графічний ключ.

За промовчанням програма, яку ви розблокували для використання, блокується лише одночасно з екраном. Додатково можна налаштувати блокування ще й одразу після виходу з програми або за хвилину після виходу з програми. Налаштувань має вистачити на всі випадки життя.

Як приховати додаток на Xiaomi

Для приховування програми ми також скористаємося програмою «Безпека». З незрозумілої причини на MIUI 13 зникла можливість, зайшовши безпосередньо в цю програму, приховувати програми. Але є невеликий обхідний шлях, за допомогою якого можна потрапити до цього розділу. Щоб приховати програму з меню додатків та робочого столу, потрібно:

  • Перейти до налаштувань.
  • У пошуку ввести “Приховування програм” і перейти за відповідним посиланням.
  • У цьому списку вибрати необхідні для приховання програми.
  • Всі! Вибрані програми приховані.
Для перегляду всього прихованого софта необхідно поставити два пальці в центр робочого столу і розвести їх у сторони. Відкриється папка із прихованими програмами. Якщо ви хочете запаролити цю папку , то пересуньте внизу прихований її повзунок «Захист програм». Тоді для входу необхідно буде ввести пароль, використовувати біометрію або намалювати графічний ключ залежно від вибраного способу авторизації. У цій же папці можна приховати повідомлень від доданих програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.