Microsoft Lumia знову в продажі 

Багато користувачів вважають, що існують тільки дві відомі мобільні платформи – Android, що розвивається компанією Google , і iOS від компанії Apple , призначена тільки для її девайсів. Ще недавно існувала і мобільна платформа Windows, і деякий час навіть здавалося, що у неї є чималі перспективи. Але виявилося інакше, і платформа стала історією, можливо вона коли-небудь повернеться знову вже в новій якості. Проте у продажу знову з’явилися смартфони Lumia під керуванням цієї ОС. Що це може означати?

Телефони під керуванням операційної системи Windows знову з’явилися в продажу. Мова йде про моделі Lumia 950, 950 XL, 550 і 650, які присутні тепер на офіційному веб-сайті Microsoft Store. Більш докладно про несподіване повернення на ринок девайсів Lumia розповів Віктор (Victor) в своїй замітці, опублікованій ресурсом gsmarena.com.

Смартфони під управлінням Windows Phone ніколи не користувалися настільки величезною популярністю, як девайси на Android і iOS, хоча у цих розумних телефонів і виявилося чимало поціновувачів. Тим часом Windows довгі роки була і залишається найпопулярнішою операційною системою для комп’ютерів.

Минуло вже чимало часу з тих пір, як користувачі почали вважати девайси Lumia  минулим телефонів. Хоча про це ніколи не говорилося офіційно, але передбачалося, що компанія Microsoft перестала займатися смартфонами. Втім, повідомлялося також, що вона готує Surface Phone, який стане її новим виходом на ринок найпопулярніших серед користувачів комп’ютерних пристроїв.

Втім, поява в магазині Microsoft Store ряду моделей Lumia ще не означає повернення софтверного гіганта на ринок смартфонів. Може йтися просто про прагнення компанії розпродати на складах девайси. Тому нове повідомлення нічого не говорить користувачам ні про перспективи мобільної платформи Windows 10, ні про ймовірний розвиток компанією Microsoft нових функцій, які зробили б більш привабливими прийдешні смартфони під управлінням її мобільної платформи.

Втім, хоча це і малоймовірно, повернення смартфонів Lumia в продаж може виявитися ознакою розширення підтримки платформи. У будь-якому випадку на момент повідомлення в Microsoft Store з’явилися такі моделі девайсів за наступними цінами – Lumia 950 XL (499 доларів США), Lumia 950 (399 доларів США), Lumia 650 (199 доларів США), Lumia 550 (139 доларів США).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.