Чому смартфони Xiaomi кращі за iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед вибором нового смартфона на Android варто визначитися яка оболонка вам підходить. У всіх виробників свої надбудови, які дуже сильно змінюють уявлення про пристрій. Найменше якихось змін є у смартфонах Pixel, які виробляє сама Google, бо вони працюють на чистому Android. А найбільше надбудов у смартфонах від Samsung з їх оболонкою One UI. Глобальні версії китайських смартфонів перебувають десь посередині. Кількість змін у системі Xiaomi не така кардинальна, як у Samsung, але й далеко від смартфонів Pixel.

В Україні смартфони Xiaomi є одними з найпопулярніших. Тому оболонкою MIUI користується велика кількість користувачів. Давайте розберемося, чому це правильний вибір.

Оболонка MIUI – інтерфейс

Оскільки Xiaomi сама заявляє, що надихається Apple, то й зовнішній вигляд MIUI цілком об’єктивно нагадує iOS. За замовчуванням система має такий самий екран блокування та робочий стіл. Зовнішній вигляд іконок повторює такі в операційній системі яблучної — квадрат із закругленими кутами. Відрізняються тільки віджети, і Xiaomi вже створила варіанти, що зовні повторюють iOS. На глобальній прошивці вони поки що недоступні, але на тих, які підтримують стрічку віджетів, їх можна використовувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не можу сказати нічого поганого про iOS, тому зовнішній вигляд MIUI повністю мені підійшов і тішить око щодня. Для перебіжчиків з айфона дуже зручно, що можна вибрати розміщення всіх програм на робочих столах. По факту це дозволяє змінити смартфон, але залишитися із зручним вам дизайном.

Окремо варто виділити супер-шпалери, які доступні на останніх смартфонах Xiaomi з AMOLED-екранами. Дуже красива анімація при розблокуванні та якісно опрацьовані поверхні планет роблять ці шпалери однією з головних фішок MIUI. Ця фіча була скопійована Apple для нової iOS 16 .

MIUI 13 – продуктивність

Одним із показників якості програмного забезпечення є його довга робота без будь-яких глюків та гальм. MIUI може похвалитися своєю швидкістю роботи навіть досить старих пристроях. Як приклад можна навести Redmi Note 9, придбаний у 2020 році мною для батька. Смартфон активно використовується у щоденній роботі та досі функціонує як у перший день. Якщо взяти щось потужніше, то мій Xiaomi Mi 10T Pro на Snapdragon 865 не був помічений у глюках взагалі жодного разу за рік активного використання.

Після iOS саме швидкість роботи операційної системи стала одним із важливих факторів при переході. Дуже багато відгуків було про те, що навіть за кілька років пристрої продовжують працювати на хорошому рівні.

Безумовно, можна зустріти багато негативних відгуків користувачів. На жаль, від подібного не застрахований жоден виробник: ні Samsung, ні Apple, ні будь-хто.

Можливо, що ті, хто зіштовхнувся з якимись проблемами у швидкості роботи ОС, неправильно оновлювали систему чи щось пішло негаразд. Протягом року я оновлював MIUI відразу, як виходила нова версія, через завантаження повної прошивки. і жодного разу не зіткнувся із проблемами. Раджу тим, у кого виникли проблеми після оновлень, скинути смартфон до заводських налаштувань та відновити з нуля. Так, доведеться повозитися з даними, але це Android, і проблем із їх перенесенням значно менше.

Оновлення смартфонів Xiaomi

Щоб система працювала стабільно і не мала дірок у безпеці, необхідні регулярні оновлення . За рік володіння пристроєм із MIUI можу з упевненістю сказати, що приблизно раз на місяць-півтора приходять нові апдейти з виправленнями. У мене глобальна версія смартфона, і, можливо, якщо апарат випущений для іншого регіону, то питання з апдейтами там інакше. Але мене тішить те, з якою частотою виробник оновлює мій пристрій.

Окремим моментом хочу наголосити, що Xiaomi не закидає свої пристрої і в плані оновлення версій Android. Спочатку мій Mi 10T Pro вийшов на Android 10 з MIUI 12. У квітні місяці був оновлений до Android 12 з MIUI 13. Подібний підхід можна тільки привітати, адже Google теж працює над безпекою своєї системи, а значить, турбота про користувачів.

Як налаштувати MIUI

MIUI, крім можливості налаштувати під себе робочі столи, дозволяє і змінювати принцип роботи з пристроями. Якщо ви, як і я, перейшли на MIUI з iOS , то звикли до взаємодії зі смартфоном за допомогою жестів. MIUI дозволяє вимкнути екранні кнопки та використовувати жести, що повторюють такі в iOS.

Не доведеться навіть переучуватися. Бажаєте інший вид годинника на екрані блокування? Будь ласка. Незручно, що перемикачі Wi-Fi та Bluetooth знаходяться не в центрі сповіщень? Перемістіть їх туди в один дотик. Не подобається біле тло в меню додатків? Налаштуйте його прозорість і бачитимете улюблені шпалери.

MIUI дає максимальну можливість кастомізації зовнішнього вигляду вашого смартфона. Крім всього вищепереліченого, можна в один дотик з магазину встановити якусь тему оформлення, яка буде вам до душі. Саме операційна система Xiaomi дає вам можливість зробити смартфон справді індивідуальним.

Можливості кастомізації зовнішнього вигляду та гнучкість налаштування дозволяють створити справді індивідуальний пристрій, частота оновлень допомагає не замислюватись про проблеми з безпекою, а швидкість роботи виводить навіть бюджетні смартфони на рівень флагманів. Вважаю MIUI без сумнівів найкращою оболонкою для Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.