Експерти порівняли Samsung Galaxy S9 і iPhone X по всіх параметрах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні на виставці Mobile World Congress 2018 був офіційно представлений Samsung Galaxy S9. Експерти PhoneArena вирішили порівняти новий гаджет з iPhone X і визначити, який з флагманів головних конкурентів краще і за якими параметрами.

У плані дизайну обидва гаджета схожі: використовують в матеріалах скло і метал, які стали популярними в минулому році. Незважаючи на це, Samsung Galaxy S9 здається експертам більш яскравим і цілісним, хоча конструкція iPhone X чіткіша за рахунок рамки і виглядає міцнішою. В іншому, обидва гаджета отримали 2 динаміка, кнопки живлення і гучності в одних і тих же місцях, а також високий рівень вологостійкості.

Дисплей Galaxy S9 практично не змінився в порівнянні з попередньою генерацією – 5,8-дюймовий 1440 x 2960 Super AMOLED екран. У флагмана Apple – 5,8-дюймовий 1440 x 2960 Super AMOLED. При першому погляді різниця майже не помітна, обидва смартфона мають відмінну деталізацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функціонал гаджетів «з заводу» виявився різним. Фахівці вважають, що Samsung пропонує більше потрібних вбудованих програм, ніж американський конкурент. У iPhone X упор більше зроблений на «грайливість» – наприклад, використання Animoji. Але Galaxy S9 теж не поступається, запропонувавши користувачам AR Emoji зі схожим функціоналом.

Серед найцікавішого – порівняння камер смартфонів. З одного боку, iPhone X відрізняється своєю здатністю робити приголомшливі портретні знімки за допомогою двох 12-мегапіксельних камер. У випадку з Galaxy S9 це всього лише одна 12-мегапіксельна камера – так що технічно не вдається імітувати портретні знімки суперників. Швидше, S9 фокусує свою увагу на роботі з низьким освітленням зі змінною діафрагмою, яка може бути як f / 1.5, так і f / 2.4. Це поєднання призводить до того, що поглинається на 28% більше світла, ніж S8, і на 30% менше шуму.

Samsung не міняв ємність акумулятора в S9, залишивши її на рівні 3000 мАг. Це технічно більше, ніж батарея 2716 мАг iPhone X. Проте, американці пропонують свої технології швидкі зарядки, а також бездротову зарядку – зручності, які експерти очікують тільки в наступних смартфонах.

Резюмує, експерти відзначили, що «інноваціями» Samsung в цьому році не “блиснув». Apple виявився більш цікавою і незвичайною, тому інтерес до цього флагману буде великим. Проте, різниця буде помітна в ціні – до слова, вартість S9 ще не озвучена, але вона напевно буде меншою, ніж у iPhone X.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.