Що краще купити iPhone 12 чи 13 mini: основні відмінності моделей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентація айфону вважається заходом, націленим на широку аудиторію. З появою оновлених версій смартфонів старі, начебто, йдуть у небуття. Проте практика доводить, що користувачі із задоволенням використовують моделі попередніх поколінь.

Удосконалений iPhone 13 міні-версії є модернізованим варіантом 12-го покоління. Для того, щоб переконатися в преміальній якості та функціональності обох смартфонів, можна купити айфон 12 і порівняти його з новою моделлю.

Пристрої від Еппл створені під одним брендом, тому характеристики мають схожі. Однак кожна наступна модель має більш досконалі параметри. Смартфони сусідніх поколінь не можуть дуже відрізнятися один від одного, тому обидві версії є передовими у своїй лінійці, і відрізняються лише в деяких моментах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основні відмінності поколінь

У зв’язку з модернізацією процесора, 13 модель має підвищену продуктивність. Для попереднього iPhone характерна робота з урахуванням процесора А14, тоді як міні – на А15. Міні трохи важче на 7 г і товстіший, за рахунок збільшеної батареї, яка впливає на автономність пристрою. Змінилися також камери, проте якість знімків залишилася на тому ж високому рівні, що й у попередньої версії.

Зовнішнє оформлення корпусу

Перше, що може побачити середньостатистичний користувач смартфона, це дизайн. Відмінність 13 від 12 версії полягає в оновлених колірних можливостях корпусу та вузькій чубчику у фронтальній частині. Смужка у верхній частині екрана стала набагато вже, завдяки модернізації технології Face ID, яка стала набагато компактнішою. Всі сенсори мають такі ж функції, як і в минулій лінійці, однак вони стали займати менше місця.

З першого погляду важко не помітити розташування сенсорних об’єктивів камери у задній частині. Обидва розташовані по діагоналі у робочому квадраті оптичної області. Таке розміщення пов’язане з тим, що об’єктиви збільшилися в розмірах, отже, і сам блок камер став більшим. Чохли для захисту корпусу зі старого iPhone не підійдуть на нову версію.

Забарвлення корпусу також трохи змінилося. Зникли деякі кольори з палітри, додалися нові та видозмінилися ті, що були. Для 12 айфона доступне таке забарвлення:

  • синій;
  • фіолетовий;
  • зелений;
  • чорний;
  • білий;
  • червоний.

Для 13 айфонів дизайнери пропонують оформлення в 5 кольорах: чорному, червоному, білому, ніжно-рожевому та світло-синьому варіантах. Базова та міні-версія айфона не відрізняються колірною палітрою.

Продуктивність

З кожним поколінням процесор у представників оновлених версій замінюється більш продуктивний і продуктивний. Так, наприклад, для моделі 13 характерна робота на A15 Bionic, а 12 базова версія функціонує за допомогою A14 Bionic. При цьому айфон міні отримав 4 ядра графічного процесора.

Версія міні 13 айфона, як і 12 базова, відрізняється роботою до 5-7 годин. Смартфони можуть продовжувати роботу повноцінного дня, не вимагаючи додаткової підзарядки. Логічно припустити, що покращена версія більш продуктивна завдяки оновленому процесору А15. Для модифікацій 12 покоління характерний такий обсяг вбудованої пам’яті: 64 ГБ; 128; 256 ГБ.

Порівняно з попереднім поколінням, у 13 версії з’явилася можливість розширити об’єм свого сховища, тому обсяг пам’яті покоління міні починається з 128 ГБ і закінчується 512 ГБ. Камера пристрою

Айфон 12 базової версії та 13 міні мають однакову роздільну здатність камер – 12 Мп. Якість фотографій, які створюються технікою від Еппл, щоразу захоплює. Знімки виходять насиченими та деталізованими, а багато професійних режимів зйомки допомагають покращити роботу оптичної системи.

У 13 поколінні айфонів об’єктиви збільшилися в розмірах і стали світлочутливішими. Діагональне розташування сенсорів пов’язане з частковим зсувом матриці, що оптимізує зйомку відео в русі. У 12 iPhone для камер характерне вертикальне розташування.

Також в оновленому пристрої можна знімати відео у високій роздільній здатності при 60 fps, а не 30, як у попередніх поколіннях. З’являється режим «Кіноефект», який покращує автоматичне фокусування на основному об’єкті, і трохи розмиває фон відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.