На який Android-смартфон замінити iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо власникам звичайних версій айфону простіше – підійде практично будь-який представник середнього цінового сегмента на Android, то користувачі pro-серії яблучних смартфонів звикли до ультимативних флагманів, які не мають компромісів. У такій ситуації слід дивитися на найдорожчі і найфаршированіші Android-смартфони, але чи завжди дорого означає добре? Давайте розберемося.

Galaxy S22 Ultra або iPhone 13 Pro

Перше, що спадає на думку, коли запитують, на що замінити айфон, – це флагмани від Samsung. Багато хто вважає, що Samsung виробляє єдині преміальні флагманські смартфони на Android і охочим перейти з iPhone шлях лежить тільки в стан прямих конкурентів.

Galaxy S22 Ultra в лінійці 2022 виступає ультимативним флагманом, що ввібрав у себе найкраще, що було розроблено Samsung:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • 6,8” Dynamic Amoled-екран із динамічною частотою оновлення 1-120 Гц;
  • Процессор Exynos 2200 (4 нм) или Snapdragon 8 Gen 1;
  • Система із 4-х камер – ширококутна 108 МП (f1.8), ультраширококутна 12 МП (f2.2), телефото 10 МП (f2.4), телефото 10 МП (f4.9), лазерний автофокус;
  • Ширококутна фронтальна камера 40 МП (f2.2);
  • Аккумулятор на 5000 мАг;
  • Захист від води за стандартом IP68;
  • Ультразвуковий сканер відбитка пальця на екрані;
  • Швидке заряджання, бездротове заряджання, зворотне бездротове заряджання;
  • Стілус від Galaxy Note у корпусі і цей список можна продовжувати та продовжувати.

Samsung вбудувала у свій флагман усі можливі на поточний момент функції. Єдиною причіпкою можна назвати відсутність слота під MicroSD, але чи це проблема для тих, хто переходить з iPhone? Реальним недоліком Galaxy S22 Ultra можна назвати лише процесор, який не дозволяє довго грати в ігри. Через певний час він нагрівається, починається тротлінг, скидається частота, яскравість екрану знижується до мінімуму і грати просто неможливо.

OnePlus 10 Pro – чи варто купувати

Якщо Samsung – це про повний фарш, то флагмани від китайських виробників найчастіше це поєднання характеристик. Після того як OnePlus об’єднався з Oppo багато хто кричав, що нічого хорошого це не приведе. Так і вийшло OnePlus 10 Pro відрізняється від свого попередника OnePlus 9 Pro лише новим процесором Snapdragon 8 gen 1 та відсутністю вологозахисту. Так, виробник від покоління до покоління погіршив одну з характеристик смартфона.

  • 6,7” LTPO2 AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц;
  • Snapdragon 8 Gen1 (4 нм);
  • Система з трьох камер – ширококутна 48 МП (f/1.8), ультраширококутна 50 МП (f/2.2), телефото 8 МП (f/2.4), ширококутна фронтальна камера 32 МП (f/2.2);
  • Аккумулятор на 5000 мАг;
  • Оптичний сканер відбитка пальця на екрані;
  • Швидке заряджання, бездротове заряджання, зворотне бездротове заряджання.

Xiaomi 12 Pro після iPhone

Xiaomi завжди славилися своїми смартфонами за співвідношенням ціна-якість. Це не Samsung, яка ставила у свої флагмани все, що можна було поставити. Xiaomi робила ставку на такі характеристики, щоб ціна підсумкового апарату не відлетіла до неба. Але у 2022 році щось пішло не так. У Xiaomi вирішили, що вони можуть боротися з конкурентами у високому ціновому сегменті, наділили свій флагман потужною начинкою і встановили на нього відповідну ціну.

При цьому ціна злетіла лише для нашого ринку. У Китаї виробник намагається утримувати ціну, тому логічно пошукатиме цей смартфон у рамках паралельного імпорту, а не в офіційних постачаннях. Купувати Xiaomi за рекомендованою ціною поки що не піднімається рука.

  • 6,73” AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц;
  • Snapdragon 8 Gen 1 (4 нм);
  • Система з трьох камер – ширококутна 50 МП (f/1.9), ультраширококутна 50 МП (f/1.9), телефото 50 МП (f/2.2), ширококутна фронтальна камера 32 МП (f/2.5);
  • Аккумулятор на 4600 мАч;
  • Оптичний сканер відбитка пальця на екрані;
  • Швидке заряджання 120 Вт 100% за 18 хвилин, бездротове заряджання, зворотне бездротове заряджання;

Як бачите, китайські смартфони за характеристиками дуже близькі, але далекі за вартістю. При цьому купувати Xiaomi в офіційному роздробі за таку ціну не здається розумним рішенням. У такій ситуації, звичайно, OnePlus 10 Pro стає найвигіднішою покупкою. Якщо говорити про справжній флагман у світі Android, то Galaxy S22 Ultra є по-справжньому потужною покупкою. У будь-якому випадку, найкраща заміна на старий айфон – новий айфон!

Порівняння Galaxy Z Fold 3 з iPhone

Як пристрій поза сьогоднішньою темою хотілося б відзначити Samsung Galaxy Z Fold 3 – апарат 2021 року. Розписувати характеристики торішнього смартфона не бачу сенсу, але розповісти про нього варто. Серія Galaxy Z Fold представляє собою смартфон зі складним екраном. Користувач такого пристрою отримує планшет та смартфон в одній особі. Щоправда, доведеться пожертвувати завтовшки, але для багатьох це не відіграє принципового значення.

Якщо ви дійсно хочете отримати інший досвід використання гаджетів, то Galaxy Z Fold 3 – ваш вибір. Тут немає такої карколомної начинки і камер як у Galaxy S22 Ultra, але вони вас не розчарують. Достатня потужність, щоб кілька років не замислюватись про заміну. Загалом, цей смартфон не для всіх, але здивує багатьох.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.