Смартфони

Як працюватиме “безпарольний” вхід на iPhone

Share
Час читання: 2 хв.

На WWDC 2022 компанія Apple повідомила, що iOS 16 і macOS 13 нарешті дозволять входити в систему без пароля за допомогою спеціальних “ключів”.

Як було розказано Apple на WWDC 2022, iOS 16 та macOS 13 тепер підтримують “перепустки”. За допомогою ключів користувачам більше не потрібно вводити ім’я користувача та пароль для входу в програми та веб-сайти.

Вхід за допомогою “ключа” буде працювати практично так само, як і вхід за допомогою iCloud Keychain та Face ID або Touch ID. Ви просто вибираєте облікові дані, проходьте автентифікацію за допомогою біометрії, і все. Однак якщо iCloud Keychain в основному автоматично заповнює ваше ім’я користувача та пароль у звичайні текстові поля, ключ доступу виходить далеко за ці рамки.

Система генерує унікальний ключ, доступ до якого можливий лише за умови аутентифікації користувача за допомогою Face ID або Touch ID. Це запобігає спробам зловмисних веб-сайтів вкрасти ваші паролі, оскільки ключі надійно зберігаються у хмарі і не видно нікому.

При цьому оскільки пропускні ключі засновані на стандарті FIDO, що також впроваджується на Android і Windows, існує спосіб увійти в систему на чужому пристрої:

Інший пристрій генерує QR-код, який можна вважати вашим iPhone або iPad. iOS використовує Face ID або Touch ID для підтвердження того, що саме ви намагаєтеся увійти в систему, перш ніж підтвердити або відхилити запит до програми або веб-сайту, запущеному на іншому пристрої. А коли йдеться про чужий пристрій iOS або Mac, ключами можна поділитись через AirDrop.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У відкритому доступі опинилися до 600 мільйонів паролів від Facebook та Instagram

    Компанію Meta оштрафували на 91 мільйон євро через те, що 600 мільйонів паролів користувачів Facebook…

    27.09.2024

    Samsung представляє Galaxy S24 FE з новим процесором Exynos

    Galaxy S24 FE – це смартфон, який пропонує флагманські можливості за привабливою ціною. Він працює…

    27.09.2024

    iPhone 16 Pro Max не витримає падіння з висоти 1,8 метра

    Allstate Protection Plans провели експеримент, у якому iPhone 16 Pro Max впав з висоти 1,8…

    27.09.2024

    Google впроваджує Gemini у всі старі моделі Pixel Buds

    Google оголосила про важливе оновлення для власників старих моделей навушників Pixel Buds. Тепер користувачі зможуть…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S24 FE не отримав важливе оновлення дисплея

    Galaxy S24 FE — найновіший представник серії Fan Edition від Samsung, який отримав кілька покращень…

    27.09.2024

    Starlink досяг 4 мільйонів користувачів

    Компанія SpaceX оголосила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються вже 4 мільйони клієнтів у всьому…

    27.09.2024