Як працюватиме “безпарольний” вхід на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На WWDC 2022 компанія Apple повідомила, що iOS 16 і macOS 13 нарешті дозволять входити в систему без пароля за допомогою спеціальних “ключів”.

Як було розказано Apple на WWDC 2022, iOS 16 та macOS 13 тепер підтримують “перепустки”. За допомогою ключів користувачам більше не потрібно вводити ім’я користувача та пароль для входу в програми та веб-сайти.

Вхід за допомогою “ключа” буде працювати практично так само, як і вхід за допомогою iCloud Keychain та Face ID або Touch ID. Ви просто вибираєте облікові дані, проходьте автентифікацію за допомогою біометрії, і все. Однак якщо iCloud Keychain в основному автоматично заповнює ваше ім’я користувача та пароль у звичайні текстові поля, ключ доступу виходить далеко за ці рамки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система генерує унікальний ключ, доступ до якого можливий лише за умови аутентифікації користувача за допомогою Face ID або Touch ID. Це запобігає спробам зловмисних веб-сайтів вкрасти ваші паролі, оскільки ключі надійно зберігаються у хмарі і не видно нікому.

При цьому оскільки пропускні ключі засновані на стандарті FIDO, що також впроваджується на Android і Windows, існує спосіб увійти в систему на чужому пристрої:

Інший пристрій генерує QR-код, який можна вважати вашим iPhone або iPad. iOS використовує Face ID або Touch ID для підтвердження того, що саме ви намагаєтеся увійти в систему, перш ніж підтвердити або відхилити запит до програми або веб-сайту, запущеному на іншому пристрої. А коли йдеться про чужий пристрій iOS або Mac, ключами можна поділитись через AirDrop.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.