Смартфони

Чому Always on Display в iPhone 14 Pro – це круто

Share

На своїй презентації в рамках WWDC промовчала про деякі функції , залишивши їх на відкуп фанатам, але й не анонсувала одну цікаву опцію, залишивши її як сюрприз на осінь. Але будь-який сюрприз моментально стає кращим, коли про нього дізнаєшся: інсайдери відразу після заходу повідомили, що Apple приберегла функцію на майбутнє і не для всіх iPhone. Йдеться про функцію Always On Display , на яку користувачі iOS чекають вже давно: ймовірність того, що вона з’явиться цього року, як ніколи висока. Розповідаємо, у яких моделях вона з’явиться і чому її так не вистачало.

Always On Display в iOS 16

Apple відверто скопіювала безліч функцій iOS 16 з Android, які в системі є вже не перший рік, але з Always On Display чомусь тимчасові, хоча всі умови для цього є: топові моделі давно оснащені OLED-екранами, в яких її досить просто реалізувати . До того ж, Always On Display вже є в Apple Watch і припала до душі багатьом користувачам.

Схоже, чекати залишилося недовго: незважаючи на те, що Тім Кук та його підлеглі не згадали про це під час виступу, у бета-версії iOS 16 були виявлені згадки про постійно включений екран, які ніяк не пов’язані з вже існуючою функцією в Apple Watch. Справа в тому, що згадки про Always On Display виявлені в системному додатку Springboard, яке управляє домашнім екраном і екраном блокування в iPhone і не має відношення до розумного годинника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт 9to5mac повідомляє, що в iOS 16 є приховані можливості використовувати постійно увімкнений екран інженерами Apple в рамках тестування: вони можуть бути доступні навіть на iPhone 13 Pro і Pro Max. У всякому разі, в інженерів розв’язані руки і їм ніщо не заважає протестувати навіть на минулорічних моделях.

Які айфони підтримують Always On Display

Правда, на відміну від Android-смартфонів, у яких навіть недорогі пристрої мають цю функцію, Apple дозволить використовувати постійно увімкнений екран не у всіх моделях. За чутками, Always On Display з’явиться лише в iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max через технологію ProMotion: нагадаю, вона дозволяє знижувати частоту оновлення екрану з 120 Гц до 10 Гц. За непідтвердженими даними, у нових Pro-версіях частоту оновлення дисплея взагалі можуть знизити до 1 Гц – це дозволить впровадити постійно включений екран і забезпечити йому постійну роботу без істотного впливу на автономність смартфона.

У будь-якому випадку, стає зрозуміло, що Apple на постійній основі планує впровадити постійно включений екран в iPhone: iOS 16 з її віджетами та повідомленнями ідеально для цього підходить, а згадки в новій операційній системі говорять про те, що функція знаходиться в розробці і цілком можливо , дебютує вже цієї осені разом із релізом iPhone 14. До речі, як ви думаєте Apple реалізує Always On Display в iPhone ? Напишіть про це у коментарях.

Для чого потрібний Always On Display

Постійно увімкнений екран зручний тим, що дозволяє зайвий раз не розблокувати смартфон і не витрачати заряд батареї, щоб переглянути необхідну інформацію: наприклад, час, кількість отриманих повідомлень або переключити трек у плеєрі: все залежить від того, як виробник реалізує її у смартфоні. Вважається, що в Android-смартфонах Always On Display витрачає не більше ніж 1% від витраченого заряду батареї на годину. А якщо смартфон лежить екраном вниз або в кишені, він буде відключений повністю завдяки роботі датчику освітлення і наближення.

Незважаючи на те, що в більшості Android-смартфонах функція реалізована вже давно (пам’ятаю, вона була навіть у Nokia Lumia 930), Apple вкотре робить ексклюзивну опцію для власників Pro-версій Айфонів. Таким чином, компанія ще більше відокремлює їх від звичайних iPhone, даючи зрозуміти користувачам, що різниця полягає не лише в камері та продуктивності. До речі, цього року iPhone 14 Pro отримає виріз у вигляді «острівця» замість чубчика Face ID, який дістанеться базовим iPhone 14 і 14 Max, а також встановить процесор А16 Bionic замість А15 у молодших версій.

На жаль, увімкнути Always On Display вийде не на всіх iPhone через особливості дисплея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple припинила випуск iPad 9

    Apple перестане випускати iPad дев'ятого покоління, пише MacRumors. Рішення пов'язане з появою нових планшетів iPad…

    07.05.2024

    Apple представила iPad Pro з екраном OLED та чіпом M4

    "Яблучний" бренд провів захід під слоганом Let Loose 7 травня. Презентація була присвячена анонсу планшетів.…

    07.05.2024

    Перенесення даних на новий Android-смартфон стане значно простіше

    Компанія Google працює над покращеною версією утиліти, яка дозволяє перенести всі дані зі старого Android-смартфону…

    07.05.2024

    Представлено новий iPad Air: вперше у двох розмірах

    Першою новинкою весняної презентації Apple став iPad Air. Планшет отримав звичний дизайн, але оновлене залізо.…

    07.05.2024

    GTA 6: припущення про дату виходу, трейлер, геймплей та багато іншого

    Хочете вірте, хочете ні, але з моменту виходу останньої гри GTA пройшло вже понад десять…

    07.05.2024

    Що нового з’явиться в MacBook Air M4 і коли він вийде

    У березні Apple випустила наступне покоління одних із найпопулярніших ноутбуків компанії MacBook Air. У новій…

    07.05.2024