Чому Always on Display в iPhone 14 Pro – це круто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На своїй презентації в рамках WWDC промовчала про деякі функції , залишивши їх на відкуп фанатам, але й не анонсувала одну цікаву опцію, залишивши її як сюрприз на осінь. Але будь-який сюрприз моментально стає кращим, коли про нього дізнаєшся: інсайдери відразу після заходу повідомили, що Apple приберегла функцію на майбутнє і не для всіх iPhone. Йдеться про функцію Always On Display , на яку користувачі iOS чекають вже давно: ймовірність того, що вона з’явиться цього року, як ніколи висока. Розповідаємо, у яких моделях вона з’явиться і чому її так не вистачало.

Always On Display в iOS 16

Apple відверто скопіювала безліч функцій iOS 16 з Android, які в системі є вже не перший рік, але з Always On Display чомусь тимчасові, хоча всі умови для цього є: топові моделі давно оснащені OLED-екранами, в яких її досить просто реалізувати . До того ж, Always On Display вже є в Apple Watch і припала до душі багатьом користувачам.

Схоже, чекати залишилося недовго: незважаючи на те, що Тім Кук та його підлеглі не згадали про це під час виступу, у бета-версії iOS 16 були виявлені згадки про постійно включений екран, які ніяк не пов’язані з вже існуючою функцією в Apple Watch. Справа в тому, що згадки про Always On Display виявлені в системному додатку Springboard, яке управляє домашнім екраном і екраном блокування в iPhone і не має відношення до розумного годинника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт 9to5mac повідомляє, що в iOS 16 є приховані можливості використовувати постійно увімкнений екран інженерами Apple в рамках тестування: вони можуть бути доступні навіть на iPhone 13 Pro і Pro Max. У всякому разі, в інженерів розв’язані руки і їм ніщо не заважає протестувати навіть на минулорічних моделях.

Які айфони підтримують Always On Display

Правда, на відміну від Android-смартфонів, у яких навіть недорогі пристрої мають цю функцію, Apple дозволить використовувати постійно увімкнений екран не у всіх моделях. За чутками, Always On Display з’явиться лише в iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max через технологію ProMotion: нагадаю, вона дозволяє знижувати частоту оновлення екрану з 120 Гц до 10 Гц. За непідтвердженими даними, у нових Pro-версіях частоту оновлення дисплея взагалі можуть знизити до 1 Гц – це дозволить впровадити постійно включений екран і забезпечити йому постійну роботу без істотного впливу на автономність смартфона.

У будь-якому випадку, стає зрозуміло, що Apple на постійній основі планує впровадити постійно включений екран в iPhone: iOS 16 з її віджетами та повідомленнями ідеально для цього підходить, а згадки в новій операційній системі говорять про те, що функція знаходиться в розробці і цілком можливо , дебютує вже цієї осені разом із релізом iPhone 14. До речі, як ви думаєте Apple реалізує Always On Display в iPhone ? Напишіть про це у коментарях.

Для чого потрібний Always On Display

Постійно увімкнений екран зручний тим, що дозволяє зайвий раз не розблокувати смартфон і не витрачати заряд батареї, щоб переглянути необхідну інформацію: наприклад, час, кількість отриманих повідомлень або переключити трек у плеєрі: все залежить від того, як виробник реалізує її у смартфоні. Вважається, що в Android-смартфонах Always On Display витрачає не більше ніж 1% від витраченого заряду батареї на годину. А якщо смартфон лежить екраном вниз або в кишені, він буде відключений повністю завдяки роботі датчику освітлення і наближення.

Незважаючи на те, що в більшості Android-смартфонах функція реалізована вже давно (пам’ятаю, вона була навіть у Nokia Lumia 930), Apple вкотре робить ексклюзивну опцію для власників Pro-версій Айфонів. Таким чином, компанія ще більше відокремлює їх від звичайних iPhone, даючи зрозуміти користувачам, що різниця полягає не лише в камері та продуктивності. До речі, цього року iPhone 14 Pro отримає виріз у вигляді «острівця» замість чубчика Face ID, який дістанеться базовим iPhone 14 і 14 Max, а також встановить процесор А16 Bionic замість А15 у молодших версій.

На жаль, увімкнути Always On Display вийде не на всіх iPhone через особливості дисплея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.