iOS 16 – нові можливості для iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16 була представлена ​​6 червня 2022 року на конференції WWDC 2022, щорічно влаштовується Apple для розробників додатків.

Увага! Тема доповнюється та оновлюється прямо зараз. Наберіться терпіння і до вашої уваги буде докладний огляд нової прошивки iOS 16.

Які iPhone підтримує iOS 16

Список Apple-пристроїв, на які можна встановити iOS 16, практично не відрізняється від аналогічного iOS 15. Ось які iPhone оновлюються до iOS 16:

  • iPhone 8, iPhone 8 Plus
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
  • iPhone SE 2 (2020)
  • iPhone SE 3 (2022 р.)

Айфони, які підтримували iOS 15, але не отримають iOS 16

iPhone SE першого покоління (2016 року), iPhone 6s та 6s Plus, а також iPhone 7 та iPhone 7 Plus залишаться на 15-й iOS-прошивці. Вона, як і раніше, актуальна і оновлюється. В даний час ведеться тестування прошивки iOS 15.6 і її можна буде встановити на ці Айфони.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікування від прошивки iOS 16

Власники Айфонів щороку чекають на глобальне оновлення прошивки, адже це і безкоштовно і корисно. Виходить, якщо Айфон підтримує чергове оновлення iOS, то власники Айфонів не платячи жодних додаткових грошей отримують новий функціонал на вже не зовсім новий iPhone. Хтось читаючи це посміхнеться про себе, адже Android-смартфони теж одержують прошивки безкоштовно. Це так, але майже всі Android-смартфони отримують оновлення тільки протягом 3-х років з моменту продажу . До списку пристроїв, на які можна встановити iOS 15, входять iPhone 7 і 7 Plus, випущені ще в 2016 році. Тобто з моменту їхнього випуску минуло вже майже 6 років і на ці моделі Айфонов продовжують прилітати обновляшки!

Більше того, Apple продовжує закривати дірки в безпеці зовсім старих Айфонах. На iPhone 5s, iPhone 6 і 6 Plus (випущених у 2012 та 2015 роках відповідно) остання коригуюча прошивка iOS 12.5.5 прилетіла у вересні 2021 року.

Список очікуваних нових функцій iOS 16 вийшов досить довгим.

Що нового в iOS 16

Новий персоналізований екран блокування на iPhone.

Можна настроювати віджети, стилі, шрифти, фільтри. Для редагування настройок екрана iPhone в iOS 16 треба натиснути на екран і трохи потримати натискання.

А ось приклад віджетів на екрані iPhone з iOS 16.

Можна вибрати готові комбінації стилів для відображення на екрані iPhone.

Повідомлення на екрані блокування iPhone з’являються знизу.

З’явилися “живі повідомлення” на заблокованому дисплеї iPhone. Виглядають як віджети у додатках. Такі повідомлення можуть оновлюватись у реальному часі. Як приклад Apple показали, як на заблокованому екрані iPhone видно рух до вас викликаного таксі.

Режим фокусування круто оновився

Екрани блокування на фоні Айфона можуть змінюватися в залежності від налаштувань «фокусування». Все налаштовується. У налаштуваннях фокусування додалися браузер Safari, Пошта та повідомлення iMessage.

Просторовий звук в AirPods тепер використовує TrueDepth-камеру iPhone та iPad

Через неї просторовий звук буде краще налаштований під його власника.

Тема оновлюється та доповнюється прямо зараз !

Обновіть статтю трохи згодом, матеріал готується! 

Ми ще раз оновимо цей огляд після тестування бета-версії iOS 16 beta 1, яке насправді покаже всі переваги та недоліки нової iOS.

Закликаємо вас не встановлювати iOS 16 beta на свої повсякденні та робочі Айфони, щоб не зіткнутися з непрацюючими або вилітаючими програмами. Тестування прошивки iOS 16 проходитиме протягом усього літа 2022 і нові iPhone 14 продаватимуться з уже встановленою на них iOS 16.

Дата виходу iOS 16

Офіційний реліз iOS 16 відбудеться у вересні 2022 року. Разом з iOS 16 вийдуть прошивки iPadOS 16, watchOS 9, macOS 13, tvOS 16 і HomePod 16.

Точну дату виходу iOS 16 буде оголошено на осінній презентації Apple.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.