Чому iPhone краще Android для людей похилого віку і який вибрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька місяців тому я подарував iPhone 11 мамі – покупка вийшла дуже успішною, а витрачені гроші і час точно того коштували. Користуючись нагодою, поки ціни на смартфони впали, я вирішив скористатися ситуацією і подарувати такий iPhone своїй бабусі: справа в тому, що, як виявилося, літнім людям теж потрібні технології для зв’язку з друзями: до цього у неї був Honor на Android 10 с оболонкою Magic UI, від якого були лише одні проблеми. Дізнався багато нового, наприклад, що iPhone кращий за Android для літніх людей. Як так вийшло і навіщо купувати iPhone у цей неспокійний час – ось вам кілька висновків.

Чим Android гірший за Айфон

Минулого року мама припустилася найбільшої помилки — скориставшись низькою ціною, придбала Honor 9S. Спочатку ніби хотіла залишити собі, але її вдалося відмовити. В результаті, вона вирішила подарувати його бабусі, але не врахувала одного — у людей у ​​віці дуже складні стосунки з технікою. Довідково: кілька років тому я купував бабусі недорогий ноутбук, пояснював усі тонкощі роботи, але закріпити знання не вдалося. Зі смартфоном на Android справи ще гірше: екран хоч і великий, але при проблемах із зором все одно нічого не видно.

Ще з мінусів: постійні пуші про оновлення, швидка розрядка (Honor розряджається за добу), перед якою яскравість екрана автоматично знижується , дивні помилки, що вилазять при підключенні до зарядки. Загалом проблем неймовірно багато, через що бабуся іноді елементарно не може здійснити дзвінок. Довелося покопатися в налаштуваннях і відключити непотрібне і встановити сторонній лаунчер, але й це не допомогло: одного дня перестав працювати WhatsApp по мережі. Рахунок було оплачено, у кутку відображалося кілька поділів 4G, але нічого не працювало. Тільки при підключенні до Wi-Fi це припинилося. Ще у смартфона огидна фронтальна камера, через що відеодзвінки виглядають так, ніби дзвонишз 2008 рокуз ноутбуком. Загалом усе погано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як настроїти iPhone для бабусі

Звичайно, безглуздо порівнювати бюджетник на Android з найпопулярнішим iPhone, але якщо захочете порадувати родича у віці, то не думаючи купуйте смартфон від Apple. Жодних лаунчерів не треба: достатньо налаштувати великий шрифт, великі значки, додати гучність і активувати спалах під час дзвінка – ваш виклик точно не пропустять. У iPhone 11 яскравий екран з хорошим сенсором, за рахунок чого моя бабуся не має проблем із відкриттям додатків, а яскравість екрана якщо і знижується, то тільки при активації економії заряду. Ось, що потрібно зробити ще, щоб налаштувати Айфон для літньої людини.

  • Вимкнути повідомлення від непотрібних програм.
  • Видалити ярлики, що не використовуються, з домашнього екрана.
  • Встановити на екран шпалери яскравіше (такі є в Налаштуваннях) та темну тему оформлення.
  • У налаштуваннях Wi-Fi вимкніть економію трафіку та активуйте автопідключення. Про всяк випадок, залиште увімкненими стільникові дані.
  • App Store та інші програми розсортуйте за папками, щоб вони не відволікали увагу.
  • Встановіть оновлення iOS та віджети на головний екран, щоб полегшити доступ.

Honor був хороший тим, що його не шкода було упускати: корпус із пластику здатний витримати будь-які падіння. iPhone необхідно відразу ж вбрати в чохол (бажано, міцніше) і встановити на нього захисне скло. Щоб не втратити iPhone , про всяк випадок активуйте Локатор. Також увімкніть у налаштуваннях “Заглушати невідомі”, щоб спамери не діставали дзвінками.

Який iPhone краще купити в 2022

Звичайно ж, iPhone 11. Якщо хочете щось подешевше, що сміливо беріть iPhone 7 Plus або 8 Plus. Але на мій погляд, iPhone 11 ідеально підходить для людини похилого віку: потужна батарея, великий (що важливо) екран, захист від вологи, гучний динамік. Рекомендую брати версію з 64 Гб на борту – більше не потрібно. Зараз такий iPhone можна знайти за 15 – 20 тисяч гривень і навіть дешевше. Дорого? Ні краплі: повірте, і вам буде спокійніше, і людині похилого віку буде простіше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.