Нові деталі про Android 13: файлова система, покращений пошук і не тільки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі все більше відомостей про майбутній апдейт «зеленого робота». Ми вже писали про нововведення останньої «бети». Днями стали відомі інші фішки Android 13, тестування яких розпочнеться найближчими тижнями. Розповідаємо докладніше.

Оновлений пошук

В Android 13 перероблено інтерфейс пошуку по системі та в інтернеті. Зміни відображаються в нещодавній бета-версії програми Google. Утиліта придбала новий дизайн підказок для автозаповнення запиту. Раніше їхній список виглядав як простий текст поверх однорідного фону. Тепер запропоновані варіанти пошуку оформлені у вигляді острівців із закругленими кутами.

Значок ліворуч, що показує, новий запит або введений раніше, поміщений у коло. Самі рядки стали трохи більшими. На думку розробників такий дизайн краще поєднується зі стилем Material You. Він також буде інтегрований в інструмент пошуку пристрою для фірмової оболонки Pixel Launcher. Очікується, що нововведення повноцінно запрацює у наступному складанні ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Файлова система

Інша значуща зміна – взаємодія операційної системи з пам’яттю гаджета. За наявною інформацією, Google збирається перевести Android на нову файлову систему, створену компанією HUAWEI. На всіх пристроях, що поставляються з Android 13 з коробки, використовуватиметься система EROFS (Extendable Read-Only File System).

Вона запропонує низку переваг, у порівнянні з колишніми аналогами на зразок F2S від Samsung та EXT4. Швидкість випадкового читання підвищиться на 20%, а завдяки покращеним механізмам стиснення даних вдасться скоротити розмір апдейтів програмного забезпечення. Вільний простір на смартфоні в середньому збільшиться на 2 ГБ. Крім того, згідно з тестами, завантаження програм прискориться на 22,9%.

Підтримка дисплеїв Брайля

Корпорація добра продовжує допрацьовувати доступність своєї ОС для людей з обмеженими можливостями. З цією метою впровадять сумісність із брайлівськими дисплеями. Такий пристрій введення дозволяє взаємодіяти з гаджетом шляхом читання і набору тексту за допомогою однойменного шрифту.

Раніше цю функцію можна використовувати через утиліту TalkBack. Але тепер фішка запрацює лише на рівні системи. З нею вдасться писати електронні листи, дзвонити, обмінюватися повідомленнями та читати їх. Також у TalkBack додали додаткові гарячі клавіші для скролінгу, перемикання між елементами інтерфейсу та редагування документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.