Смартфони

Якісна фронтальна камера, незвичайний колір та Always On Display. Нові подробиці про iPhone 14

Share

Незважаючи на всі проблеми, пов’язані з виробництвом смартфонів та інших пристроїв, вихід iPhone 14 поки не відкладався, а Apple дозовано, нехай і через інсайдерів, передає нам все нові й нові подробиці: так, останнім часом з’явилися новини про те, як виглядатиме iPhone 14, які в ньому будуть камери та нові функції. Мабуть, це найцікавіші інсайди про смартфон останнім часом, за винятком того, що чубчик Face ID нарешті зменшиться і перетвориться на острівець, нехай тільки в Pro-версіях . Поговоримо, як зміниться iPhone 14.

Дисплей iPhone 14

Новий iPhone 14, ймовірно, порадує фанатів марки оновленим дисплеєм: у квітні стало відомо, що Apple уклала контракт із китайською компанією BOE, яка встановлюватиме в iPhone 14 свої модулі. Виробник отримав замовлення на виготовлення 25% від загальної кількості дисплеїв для iPhone, тому вони будуть встановлені лише в оригінальному iPhone 14.

В інших смартфонах, як і раніше, будуть дисплеї від Samsung. Як грім серед ясного неба прилетіла новина про маніпуляції китайського бренду: кажуть , BOE схитрила, змінивши дизайн панелі, внаслідок чого контракт може бути розірваний, а виробництво буде перенесено на заводи Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Смартфон отримає нову камеру: ймовірно, її тепер встановлюватимуть у найближчі роки

У будь-якому випадку, цього року новий iPhone 14 Pro матиме лише два вирізи на екрані – під Face ID та фронтальну камеру. Друга, до речі, буде флагманською – аж від iPhone 15 . Модуль камери буде поставляти LG Innotek, і він стане втричі дорожчим, ніж раніше. Кажуть, якість знімків стане набагато краще, а ще в ній з’явиться автофокус – функція і зовсім дістанеться всім моделям iPhone 14. Нова фронталка буде виготовлена ​​за іншою технологією, а разом з фірмовими алгоритмами iOS, здатними «вичавлювати» з модуля камери максимум , очікуємо, що фотографії і навіть картинка під час розмови FaceTime стануть неймовірно крутими.

Новинці приписують і нову функцію Always On Display , на яку, прямо скажемо, ми чекали ще в iPhone 13: з’явиться вона лише в Pro-версіях, дисплеї яких можуть змінювати частоту від 10 до 120 Гц за допомогою технології ProMotion . Екрани iPhone 14 Pro і Pro Max зможуть опускати частоту до 1 Гц, що дозволить реалізувати довгоочікуваний Always On Display — про це говорить інсайдер Росс Янг. Правда, технологія не нова (з’явилася в 2009 році в кнопковому Nokia) і вже давно є в Android-смартфонах і навіть Apple Watch.

Як виглядатиме iPhone 14

До речі , з’явилися перші рендери iPhone 14 Pro. На них можна замінити, що дисплей трохи збільшиться, через що смартфон візуально злегка підросте, а це означає, що чохли від iPhone 13 Pro не підійдуть. Про це повідомляє Мінґ-Чі Куо: він стверджує, що ширина зменшиться до 77,58 мм, як і висота — до 160,7 мм. Ззаду розташується збільшений модуль камер, серед яких буде новий 48-мегапіксельний об’єктив зі збільшеним датчиком та можливістю запису відео 8К – через це iPhone стане товщім .

Зауважили, як збільшився блок камер?

Новий модуль камер, до речі, сильніше виділяється саме на корпусі 14 Pro ніж на Pro Max. Крім того, повідомляється, що кути корпусу будуть трохи заокруглені: все через більший масив камер у смартфоні. В іншому змін у дизайні iPhone 14 за мінімумом: неозброєним поглядом і зовсім від iPhone 13 Pro не відрізнити.

Золотий iPhone! Давно не бачилися!

Якщо вас не особливо тішили кольори iPhone останніми роками, тобто хороші новини! iPhone 14 буде доступний у несподіваному фіолетовому кольорі, чорному, золотому та срібному. Apple цікаво жонглює кольорами: у продажу був фіолетовий iPhone 11, а ось iPhone 12 у цьому кольорі став ексклюзивом і вийшов окремим тиражем. До речі, виявився одним із найстильніших пристроїв від Apple на думку нашої редакції!

За оптимізацію роботи смартфона буде відповідати iOS 16: саме на неї вся надія, бо серйозних змін, що відрізняються від попереднього покоління, смартфон не отримав. Тому новий досвід користувача можна отримати лише з оновленої iOS. Якою вона буде, коли її представлять і чого ще чекати від Apple розповіли у нашому матеріалі, присвяченому майбутній конференції WWDC 2022.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    В мережу потрапили маркетингові матеріали Google Pixel 8a

    До офіційного анонсу Google Pixel 8a ще більше десяти днів. І все ж, ми вже…

    03.05.2024

    Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

    Гаджет для активного способу життя представили ще у січні на виставці CES 2024. Компанія Amazfit…

    03.05.2024

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024