Якісна фронтальна камера, незвичайний колір та Always On Display. Нові подробиці про iPhone 14

Смартфон отримає нову камеру: ймовірно, її тепер встановлюватимуть у найближчі роки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на всі проблеми, пов’язані з виробництвом смартфонів та інших пристроїв, вихід iPhone 14 поки не відкладався, а Apple дозовано, нехай і через інсайдерів, передає нам все нові й нові подробиці: так, останнім часом з’явилися новини про те, як виглядатиме iPhone 14, які в ньому будуть камери та нові функції. Мабуть, це найцікавіші інсайди про смартфон останнім часом, за винятком того, що чубчик Face ID нарешті зменшиться і перетвориться на острівець, нехай тільки в Pro-версіях . Поговоримо, як зміниться iPhone 14.

Дисплей iPhone 14

Новий iPhone 14, ймовірно, порадує фанатів марки оновленим дисплеєм: у квітні стало відомо, що Apple уклала контракт із китайською компанією BOE, яка встановлюватиме в iPhone 14 свої модулі. Виробник отримав замовлення на виготовлення 25% від загальної кількості дисплеїв для iPhone, тому вони будуть встановлені лише в оригінальному iPhone 14.

В інших смартфонах, як і раніше, будуть дисплеї від Samsung. Як грім серед ясного неба прилетіла новина про маніпуляції китайського бренду: кажуть , BOE схитрила, змінивши дизайн панелі, внаслідок чого контракт може бути розірваний, а виробництво буде перенесено на заводи Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Смартфон отримає нову камеру: ймовірно, її тепер встановлюватимуть у найближчі роки

У будь-якому випадку, цього року новий iPhone 14 Pro матиме лише два вирізи на екрані – під Face ID та фронтальну камеру. Друга, до речі, буде флагманською – аж від iPhone 15 . Модуль камери буде поставляти LG Innotek, і він стане втричі дорожчим, ніж раніше. Кажуть, якість знімків стане набагато краще, а ще в ній з’явиться автофокус – функція і зовсім дістанеться всім моделям iPhone 14. Нова фронталка буде виготовлена ​​за іншою технологією, а разом з фірмовими алгоритмами iOS, здатними «вичавлювати» з модуля камери максимум , очікуємо, що фотографії і навіть картинка під час розмови FaceTime стануть неймовірно крутими.

Новинці приписують і нову функцію Always On Display , на яку, прямо скажемо, ми чекали ще в iPhone 13: з’явиться вона лише в Pro-версіях, дисплеї яких можуть змінювати частоту від 10 до 120 Гц за допомогою технології ProMotion . Екрани iPhone 14 Pro і Pro Max зможуть опускати частоту до 1 Гц, що дозволить реалізувати довгоочікуваний Always On Display — про це говорить інсайдер Росс Янг. Правда, технологія не нова (з’явилася в 2009 році в кнопковому Nokia) і вже давно є в Android-смартфонах і навіть Apple Watch.

Як виглядатиме iPhone 14

До речі , з’явилися перші рендери iPhone 14 Pro. На них можна замінити, що дисплей трохи збільшиться, через що смартфон візуально злегка підросте, а це означає, що чохли від iPhone 13 Pro не підійдуть. Про це повідомляє Мінґ-Чі Куо: він стверджує, що ширина зменшиться до 77,58 мм, як і висота — до 160,7 мм. Ззаду розташується збільшений модуль камер, серед яких буде новий 48-мегапіксельний об’єктив зі збільшеним датчиком та можливістю запису відео 8К – через це iPhone стане товщім .

Зауважили, як збільшився блок камер?

Новий модуль камер, до речі, сильніше виділяється саме на корпусі 14 Pro ніж на Pro Max. Крім того, повідомляється, що кути корпусу будуть трохи заокруглені: все через більший масив камер у смартфоні. В іншому змін у дизайні iPhone 14 за мінімумом: неозброєним поглядом і зовсім від iPhone 13 Pro не відрізнити.

Золотий iPhone! Давно не бачилися!

Якщо вас не особливо тішили кольори iPhone останніми роками, тобто хороші новини! iPhone 14 буде доступний у несподіваному фіолетовому кольорі, чорному, золотому та срібному. Apple цікаво жонглює кольорами: у продажу був фіолетовий iPhone 11, а ось iPhone 12 у цьому кольорі став ексклюзивом і вийшов окремим тиражем. До речі, виявився одним із найстильніших пристроїв від Apple на думку нашої редакції!

За оптимізацію роботи смартфона буде відповідати iOS 16: саме на неї вся надія, бо серйозних змін, що відрізняються від попереднього покоління, смартфон не отримав. Тому новий досвід користувача можна отримати лише з оновленої iOS. Якою вона буде, коли її представлять і чого ще чекати від Apple розповіли у нашому матеріалі, присвяченому майбутній конференції WWDC 2022.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.