Названо п’ять зручних функцій iOS, доступних під час телефонної розмови

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефонні дзвінки поступово поступаються місцем розмовам по FaceTime та іншим програмам з відеодзвінкам. На щастя, телефонувати набагато зручніше і зручніше, ніж по відеозв’язку, наприклад, в умовах поганого сигналу мережі, коли iPhone ледве підвантажує сторінки на E або 3G. У iOS непогано реалізовані функції програми «Телефон», а про деяких ви взагалі могли не знати, поки тримали iPhone біля вуха, адже вони могли б вам знадобитися! Розповідаємо, які зручні функції доступні під час телефонної розмови, як користуватися ними.

Як зателефонувати до FaceTime

Можливо, ви не знали, але під час голосового виклику можна спокійно перейти на FaceTime . Зробити це можна за умови, якщо ваш співрозмовник теж має iPhone: достатньо прибрати телефон від вуха, дочекатися, поки екран увімкнеться і натиснути кнопку «FaceTime». Зробити це потрібно з кількох причин: по-перше, це безкоштовно, наприклад, якщо ваш тариф не має безліміту на дзвінки операторів іншої мережі, по-друге, якість зв’язку в FaceTime набагато краща, а співрозмовника чути чітко навіть при аудіовізові.

Додайте до цього фішки програми, які завжди можуть стати в нагоді. Якщо раптом виникли проблеми з якістю зв’язку в FaceTime, як її покращити. Іноді ця кнопка недоступна – це означає, що потрібно попередньо активувати FaceTime.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другий дзвінок на айфоні

Якщо вам одночасно потрібно спілкуватися з двома абонентами відразу , а паралельно переписуватись у месенджері – не варіант, то ви можете просто розпочати другий дзвінок. У процесі розмови ви можете перемикатися між ними одним натисканням, а абоненти чутимуть лише вас. Зробити це дуже просто.

  • Під час дзвінка заберіть телефон від вуха.
  • Натисніть на екрані “Додати”.
  • У списку виберіть потрібний контакт та натисніть «Зателефонувати».

Також можна натиснути кнопку «Клавіші» та ввести номер вручну, а перемикатися між розмовами можна за допомогою кнопки «Переключення».

Конференц-зв’язок на Айфоні

Подібна функція існує вже давно і навіть не вимагає підключення додаткових опцій у оператора, зате вдумайтеся, наскільки це зручно. По суті, це груповий дзвінок із кількох людей – можна спілкуватися одразу з 5 абонентами. Зробити це дуже просто.

  • Заберіть телефон від вуха та натисніть «Додати».
  • Виберіть контакт із телефону або введіть його вручну.
  • Натисніть кнопку “Об’єднати”.
  • Якщо потрібно додати ще людей у ​​розмову, то просто повторіть процедуру.
  • Щоб прибрати людину із конференції, просто натисніть кнопку «i», а потім натисніть «Відбій».

Перевага конференц-зв’язку в тому, що не потрібно перемикатися між абонентами, вони не будуть на утриманні. Тож, чути вас будуть абсолютно всі. До речі, вони можуть бути недоступні, якщо на iPhone увімкнено режим VoLTE або дзвінок здійснюється через Wi-Fi.

Нагадування про дзвінок на iPhone

Часто під час однієї телефонної розмови нам телефонує хтось ще. Дзвінок можна скинути або залишити його на утриманні, але краще просто встановити нагадування передзвонити, щоб не забути зробити це: iPhone нагадає вам це зробити рівно за годину. Як увімкнути?

  • Коли розмовляєте по телефону і викликає друга лінія, приберіть телефон від вуха.
  • Натисніть “нагадати”.
  • Внизу виберіть час.

Після цього завдання з’явиться в «Нагадуваннях»: у ньому буде відображено час, коли ви маєте зателефонувати.

Як відповісти на дзвінок СМС

Знову ж таки, якщо під час розмови вам хтось дзвонить, але ви не можете відповісти з якихось причин, просто використовуйте готове повідомлення : «Швидкі відповіді» в iOS вже є в iOS, але ви можете ввести свій текст. Так ви дасте зрозуміти, що не можете говорити зараз, знаходитесь у дорозі або передзвоніть пізніше.

  • Під час вхідного дзвінка натисніть на головному екрані Повідомлення.
  • Виберіть зі списку потрібний варіант або введіть свій.
  • Повідомлення відправиться у вигляді SMS або iMessage.

Ви можете змінити варіанти відповідей у ​​Налаштуваннях, якщо стандартні не підходять. Для цього в Налаштуваннях iOS виберіть «Телефон» та введіть свій текст у пункті «Відповідь повідомленням».

До речі, крім цих функцій, ви можете спокійно користуватися програмами і навіть дивитися відео на iPhone. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.