MediaTek представила відразу три нові процесори для недорогих смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Несподівано MediaTek представила три нові процесори: Dimensity 1050, Dimensity 930 та Helio G99. Перші два чіпсети виконані за 6-нанонметровим техпроцесом TSMC і орієнтовані першочергово на недорогі смартфони середнього рівня з підтримкою мереж п’ятого покоління.

Dimensity 1050 став першим процесором компанії із підтримкою міліметрового діапазону. Передбачається, що цей чіп дозволить MediaTek вийти на американський ринок, де зараз лідирує Qualcomm (мова про Android-смартфони). В іншому це трохи полегшена версія Dimensity 1100. До складу центрального процесора входять два продуктивні ядра Cortex-A78 з частотою до 2,5 ГГц і шість енергоефективних ядер Cortex-A55 з частотою 2,0 ГГц. За графіку відповідає відеоприскорювач Mali-G710. Заявлена ​​підтримка оперативної пам’яті LPDDR 5 та накопичувачів UFS 3.1, камер з роздільною здатністю до 108 Мп та дисплеїв з роздільною здатністю Full HD+ при частоті оновлення до 144 Гц. У специфікаціях вказано підтримку Wi-Fi 6E.

Модель Dimensity 930 прийшла на зміну Dimensity 810. У цьому чіпі також два продуктивні ядра Cortex-A78, але з частотою до 2,2 ГГц і шість енергоефективних ядер Cortex-A55. Як GPU використовується Imagination BXM-2-256. Є підтримка LPDDR5 та UFS 3.1. Максимальна роздільна здатність камери становить 64 Мп, а дисплей може бути з роздільною здатністю Full HD+ та частотою 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ж до Helio G99, це наступник Helio G96. Чіп теж виконаний по 6-нм техпроцесу, але підтримує лише 4G. Про його характеристики мало що відомо, проте виробник обіцяє зменшене на 30% енергоспоживання в іграх.

Перші смартфони на базі Dimensity 1050 з’являться у третьому кварталі цього року, а ось пристрої на Helio G99 варто чекати вже найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.